Welke kleuren voor uw beursstand?

Welke kleuren voor uw beursstand

Opvallen op een beurs, congres of evenement is niet zo eenvoudig. Want hoe trek je nou de aandacht van beursbezoekers? De gebruikte kleuren van de beursstand spelen in ieder geval een belangrijke rol spelen. Door verkeerd kleurgebruik bij zowel het (stand)ontwerp als bij  beurskleding van de standbemanning, slaan exposanten de plank soms mis.

Kleuren spelen in op ons collectieve onbewuste

Maar is de keuze van de juiste kleur dan zo belangrijk? Om deze vraag te beantwoorden heb ik de  psychologie boeken er even op na geslagen. Zo introduceerde Carl Gustav Jung ooit het concept van de ‘Archetypen’. Hij ontdekte dat er universele rollen zijn waar alle menselijke karakters uit opgebouwd zijn.  Deze rollen zijn te vergelijken met de drie primaire kleuren; Rood, Groen en Blauw (RGB). Deze oerkarakters zijn volgens Carl aanwezig in ons collectieve onbewuste. Dit maakt dat wij mensen door alle “Archetypes” kunnen worden aangetrokken.

Welke kleurvarianten zijn er?

In basis zijn er 8 kleuren waar ons onderbewuste iets mee doet. Hierbij een overzicht van deze kleuren en een beschrijving van het onderbewuste onderdeel dat deze kleuren oproepen.

Welke kleuren voor uw beursstand

Een succesvolle beursdeelname is een optelsom van factoren

Maar gaat het bij een succesvolle beursstand dan voornamelijk om het kleurgebruik? Nee natuurlijk niet. Naast kleurgebruik zijn vooral ook een goed getrainde standbemanning, een aantrekkelijk beursstand concept  en een heldere communicatie de ingrediënten voor een geslaagde beurs. Maak als het gaat om het kleurgebruik van uw stand wel keuzes. En laat u niet verleiden om meerdere kleuren te combineren. Kies die kleur die het beste vertelt wie u bent en wat u doet en wees daarin consequent. Dus als het thema van uw beurs bijvoorbeeld “ontzorgen” is dan zou ik adviseren om een frisgroene stand te combineren met frisgroene overhemden of blouses voor de standbemanning. En als diezelfde standbemanning dan ook nog eens frisgroene kiwi’s of Granny Smith appels op de stand uitdeelt dan zit u zeker goed.


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP INFO@EXPOEXHIBITIONSTANDS.NL

Beursstand Design Selector

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met u op.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

Mijn Stand Ideeën

Mijn standideeën

Bel mij terug

Maak een afspraak

:

Deze website maakt gebruik van cookies om je de best mogelijke functionaliteit te bieden. Als je doorklikt, ga je akkoord met ons cookiebeleid Meer informatie

×