-
- Huur een Beursstand
- Home
- Beursstand
- Standbouw
- Service
- Beursagenda
- Beurslocaties
- Portfolio
- Over ons
- Contact WooCommerce not Found
- Newsletter
-
Een alternatief voor een beursstand laten bouwen is zelfbouw. Dit betekent wel dat je een standsysteem nodig hebt dat zich eenvoudig en snel laat opbouwen. Tenzij je beschikt over een eigen timmerafdeling, natuurlijk.
Zelfbouwstands zijn ontworpen vanuit de gedachte dat je ze eenvoudig en snel kunt opbouwen. In veel gevallen zelfs zonder gereedschap.
Zelfbouwstands bestaan bijna altijd uit losse modules, die je kunt toevoegen. Zo kun je je stand gemakkelijk vergroten of verkleinen zijn. Een van de redenen hiervoor is dat we in Europa geen standaard standafmetingen hebben. Daardoor moeten stands heel flexibel moet zijn.
Ook de bedrukking en visuele communicatie kun je bij zelfbouwstands gemakkelijk aanpassen. Deze bedrukking bestaat meestal uit geprinte panelen of platen, of uit bedrukte stof. Vooral deze laatste zijn de afgelopen jaren erg populair geworden.
Qua aanpak verschilt het ontwikkelen van een zelfbouwstand niet zo heel veel ten opzichte van een op maat gemaakte stand. Ook als je kiest voor een zelfbouwstand bepaal je samen met je leverancier hoe de stand eruit komt te zien. Zo overleg je intensief over het ontwerp, de gewenste uitstraling, doelstellingen etc. Behalve deze zaken kies je ook voor een bepaald type systeem.
Bij de aanschaf van een zelfbouwstand zijn dit belangrijke afwegingen.
De eerste afwegingen heeft te maken met de grootte en het gewicht van de transportkoffers. Hoe zwaar mag de stand zijn en hoe ga je hem vervoeren?
De keuze hangt onder andere af van wie de stand opbouwt en vervoert. Wil je de complete stand meenemen in een personenauto en hem zelf opbouwen, dan komen wellicht niet alle stands in aanmerking. Dit is wel zo als een complete bus en een team van collega’s je bijstaan.
Op de tweede plaats wil je kijken naar de vereisten voor de beursstand. Welke onderdelen of accessoires zijn noodzakelijk en wat is optioneel?
Bij noodzakelijke onderdelen kun je denken aan:
Hoe meer spullen je nodig hebt, hoe groter en zwaarder de stand weer wordt.
Een derde belangrijke afweging is de look & feel van je zelfbouwstand. Hoe wil je dat je stand er uiteindelijk uitziet?
De gewenste uitstraling van de stand is meestal subjectief. Want wat de één mooi vindt, vindt een ander juist lelijk. Toch is er in veel gevallen wel te bepalen wat goed en wat minder goed past bij een bedrijf, product of dienst.
Uiteindelijk draait het er niet om wat jij mooi vindt, maar om wat het beste verkoopt. Laat je dus niet te veel leiden door je eigen smaak, en relateer alle keuzes aan je beursdoelen.
Bij traditionele standbouw gebruiken standbouwers meestal houten wanden. Die worden beschilderd of bedrukt. In het geval van een zelfbouwstand zijn dit vaak frames, waar je zelf bedrukte doeken of panelen aan bevestigt. Bij de ene leverancier zijn deze frames zichtbaar, als onderdeel van de stand. Bij een ander zie je helemaal niet.
Bij onzichtbare frames vestig je de aandacht volledig op de slogans en bedrukking. Dat kan een voordeel zijn, maar dit is weer afhankelijk van de sfeer die je nastreeft. Het is vooral een kwestie van smaak en de gewenste uitstraling voor je bedrijf, product of dienst.
Je kunt op ons vertrouwen!
Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam
Hier vind je ideeën voor je beursstand in Amsterdam
Begin direct. Kies je stad en standontwerp en zet hem volledig naar je hand.
Uiteraard hebben zelfbouwstands ook nadelen. De grootste is dat je zelf moet zorgen voor het opbouwen van de stand. Dit kost dus meer tijd. Ook moet je van te voren, aan de hand van de gehuurde ruimte en de beursplattegrond, bedenken hoe je de stand precies gaat neerzetten. Dit kost flink wat gepuzzel en je keuze kan verkeerd uitpakken. Zeker als je weinig ervaring hebt.
Aan de andere kant bespaar je ook weer tijd omdat je geen (tijdrovende) briefings hebt met je standbouwer. Heb je je eigen eenmaal aangeschaft, dan kun je hem daarna zo vaak gebruiken als je wilt.
Een zelfbouwstand kun je meestal niet huren. Je moet hem dus kopen. Deze investering verdien je meestal in een paar beurzen terug. Toch is de aanvankelijke investering bijna altijd dan een stand laten bouwen.
Een zelfbouwstand of eigen standsysteem is dus alleen interessant voor bedrijven die regelmatig exposeren op een beurs. Sta je slecht af en toe op een beursvloer, dan kun je beter een stand huren en laten bouwen
Laten we nu kijken naar de voordelen van zelfbouwstands.
Het grootste voordeel van een zelfbouwstand zit ‘m in de grote kostenbesparingen. Het bouwen van zo’n stand gaat namelijk heel snel en je doet dit ook nog eens zelf. Zo bespaar je dus dubbel.
Ook de eerder genoemde flexibiliteit en tijdsbesparing pleiten voor de aanschaf van een zelfbouwstand. Zelfbouwen scheelt heel veel kostbare vergadertijd.
Bij een zelfbouwstand is het zaak één keer goed na te denken over hoe deze eruit moet komen te zien. Vervolgens kun hem jarenlang zorgeloos inzetten. Dáár zit de winst.
Weliswaar zul je af en toe iets moeten wijzigen in de communicatie van de stand, bijvoorbeeld bij bedrijfsveranderingen of nieuwe producten. Maar dat is bijna altijd eenvoudig en betaalbaar.
Zelfbouwstands zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en van verschillende aanbieders. Globaal kun je deze systemen als volgt onderverdelen:
• Stands op basis van uitvouwbare (pop-up) frames in combinatie met magneetpanelen. Bij deze systemen is het systeem zelf onzichtbaar en zie je alleen de slogans en graphics.
• Stands op basis van aluminium kaders met een vaste maat (van bijvoorbeeld 100x250cm). Deze voorzie je van bedrukte panelen of stof. Afhankelijk van het merk en type zijn de kaders in meer of mindere mate zichtbaar.
• Stands op basis van (losse) aluminium profielen die je in elkaar klikt. Vervolgens kun je er full colour bedrukte stof inspannen. Bij deze systemen zie je de profielen meestal wel.
• Stands op basis van lichtgewicht trussystemen. Deze zijn meestal van kunststof. De stands hebben een vrij uitgesproken uitstraling door de duidelijk aanwezig constructie.
• Stands op basis van lichtgewicht panelen die je eenvoudig in elkaar klikt.
De keuze is reuze, als het gaat om zelfbouwstands. Bezoek daarom showrooms en vergelijk de oplossingen van verschillende leveranciers. Op basis van je wensen, doelen en budget kun je dan bewust een keuze maken.
Zelf een beursstand bouwen is een uitdagende en lonende ervaring. Je bespaart geld, creëert een unieke stand die perfect aansluit bij jouw identiteit en behaalt zo sneller je beursdoelen.
Bij Expo Display vind je diverse flexibele en modulaire zelfbouwsystemen. Je kunt ze volledig aanpassen aan jouw wensen en budget.
Waarom kiezen voor Expo Beursstand?
✔ Hoogwaardige materialen en professionele ondersteuning tijdens het hele bouwproces.
✔ Onmisbaar advies over ontwerp, planning en uitvoering.
✔ Flexibele, verantwoorde en betaalbare oplossingen voor al je beursdeelnames.
Ben je klaar om te beginnen?
Neem contact op met Expo Beursstand en ervaar alle mogelijkheden in een van onze Experience Centers. We staan voor je klaar en denken met je mee.
Pay-off:
Expo Beursstand: samen bouwen aan jouw succes!
Er zijn diverse zelfbouwsystemen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen:
De meeste systemen kun je eenvoudig op- en afbouwen zonder technische kennis. In veel gevallen heb je zelfs geen gereedschap nodig.
De keuze hangt af van jouw budget, beursdoelstellingen, gewenste uitstraling en benodigde functionaliteit. Expo Beursstand adviseert je graag over de beste keuze. Ook kun je de mogelijkheden zelf ervaren in een van onze Experience Centers.
De kosten variëren per systeem, materiaalkeuze en afmetingen. Expo Beursstand maakt graag een vrijblijvende offerte op basis van jouw wensen.