Hoe groen zijn beursstands?

Hoewel wat vertraagd door economische teruggang lijkt de maatschappelijke roep om ‘groener” en “MVO” nu toch echt onomkeerbaar. Ook in de beurswereld. Maar hoe groen is deelnemen aan beurzen nou eigenlijk?

hoe-groen-zijn-beursstands

In Europa worden nog steeds veel stands ontworpen en gebouwd voor eenmalig gebruik. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de USA waar stands voor meer dan 90% uit “systemen” zijn opgebouwd. Overigens niet van uit milieuoogpunt maar vooral uit kostenoogpunt, deelnemen aan beurzen in de USA is in vergelijking met Europa immers waanzinnig duur.

Eenmalig versus herbruikbaar

Van de eenmalig gebouwde stands wordt een groot deel van de materialen na afloop weggegooid.  En dat past nou niet echt binnen de vergroening van de branche. Toch zal het uiteindelijk de klant moeten zijn die beslist welke keuze hij of zij maakt. Houtbouw met als voordeel een  ongekende creatieve vrijheid waarbij werkelijk alles mogelijk is, of stands opgebouwd uit systemen met als grote voordeel  herbruikbaarheid en een dus veel gunstiger duurzaamheid?

Dat het aantal houtbouw stands zal afnemen ten gunste van systeembouw lijkt echter wel duidelijk. Niet verwonderlijk dus dat het aantal aanbieders van standsystemen en modulaire stands nog steeds toeneemt. De keuze is dan ook enorm en een groot deel daarvan presenteert zich in deze uitgave.

Wat is beter voor het milieu?

Vanuit milieuoogpunt bekeken denk is dit denk ik een goede ontwikkeling. Herbruikbare materialen betekenen immers minder productie van materialen en dus minder uitstoot. Maar ook het gegeven dat de meeste van deze standsystemen compact te transporteren zijn resulteert in een lagere uitstoot omdat ze met kleinere (vracht) auto’s vervoerd kunnen worden. In sommige gevallen, zeker bij lichtgewicht standssystemen en beurswanden kunnen dergelijke stands zelfs door de standbemmaning zelf worden meegenomen en worden opgezet waardoor er ook nog eens minder kilometers worden gereden.

De mogelijkheden om een groene beursstand-presentatie te realiseren zijn er dus zeker. Wat overigens niet wil zeggen dat de beursbranche zelf nog grote stappen kan om moet maken om hun productieproces, producten en bedrijfsvoering verder te verbeteren en te vergroenen. Zeker op het moment dat de economie weer een beetje aantrekt (de eerste geluiden in die richting zijn inmiddels hoorbaar) zal dit proces versneld gaan plaatsvinden, zo is de algemene verwachting binnen de branche.

Realiseer je beursdoelstellingen met een groene beursstand

Of zo’n groene stand ook daadwerkelijk je beursdoelstellingen realiseert is natuurlijk een heel andere vraag. Het één heeft namelijk niets met het ander te maken. Met elk systeem kun je een geslaagde of minder geslaagde beurspresentatie maken. Het belang van een goede briefing en samenwerking met je leverancier of standbouwer blijft dan ook cruciaal. Of je stand nou groen, geel, rood of blauw is.

Kortom,
Met herbruikbare en modulaire beursstand oplossingen ben je al bij 3 beursdeelnames veel voordeliger uit. En ze besparen je ook nog eens veel tijd in de voorbereiding en planning. Modulaire stand oplossingen zijn daarbij groen en duurzaam omdat je ze honderden keren kunt gebruiken. In veel gevallen kun je deze stands zelf gemakkelijk opbouwen zodat je extra bespaart. En wil je zo’n beursstand niet meteen kopen dan is het ook mogelijk de stand te huren.


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP INFO@EXPOEXHIBITIONSTANDS.NL

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met u op.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

Mijn Stand Ideeën

Mijn standideeën

Bel mij terug

Maak een afspraak

: