Zo blijf je positief als een beursdeelname tegenvalt

Hoe gemotiveerd je ook bent, er kunnen altijd redenen zijn dat een beursdeelname tegenvalt. Bezoekersaantallen die achterblijven, bijvoorbeeld. Of beursbezoekers die ondanks hun enthousiasme de hand op de knip houden. Hoe blijf je dan toch gemotiveerd? Dit zijn 7 tips.

positief-blijven-beursstands.jpg

1. Geef wat je hoopt te krijgen

Als een beursdeelname niet lekker loopt is het verleidelijk om chagrijnig te worden. Of om net wat te lang pauze te houden en met je telefoontje te spelen. Dat kun je doen natuurlijk, maar dit straal je non-verbaal uit. En je lichaamstaal liegt nooit.

Als je succesvol wilt zijn, is het belangrijk om gemotiveerd te blijven. Je krijgt vaak terug wat je uitstraalt en anderen pikken dat op. Andersom geldt dat net zo en als je niet echt wilt lopen bezoekers met een boog om je heen. Je houding is gesloten en als je niet uitkijkt gaat het van kwaad tot erger. Geef daarom altijd wat je hoopt te krijgen en stimuleer zo wederkerigheid.

2. Denk aan je successen

Mooie momenten vergeet je vaak snel, terwijl teleurstellingen lang bijblijven. Zit het even tegen, denk dan aan alle successen die je hebt geboekt en mooie momenten die er ook zijn geweest. Dat geeft de energie om weer door te gaan.

Noteer de successen die je viert en overwinningen die je behaalt in een notitieboekje. Dit kun je ook online doen, bijvoorbeeld met de fotodienst Pinterest. Maak een ‘pinboard’ met dingen die je inspireren en werp er af en toe een blik op. Dan weet je weer waar je het voor doet.

3. Verzamel een goed team om je heen

Je hoeft niet alles alleen te kunnen. Zeker als het even tegen zit is het fijn als je een gemotiveerd team om je heen hebt. Mensen die je weer met beide benen op de grond zetten en de situatie weer in de juiste context plaatsen. Verzamel zo’n team om je heen en doe een beroep op ze als je de moed even verliest. Een korte peptalk of opbouwende gedachte kan wonderen doen.

4. Maak een plan en houd je daaraan

Laat het succes van je beursdeelname niet afhangen van toeval. Maak van tevoren een goed plan en durf daarop te vertrouwen. Ook als het succes aanvankelijk uitblijft. Dit betekent niet dat je geen details mag wijzigen, maar zet niet alles op losse schroeven als het even tegen zit.

Stel je beursplan bij voorkeur op met je complete team en zorg voor voldoende draagvlak. Twijfel je op de beurs over de uitvoering? Overleg dan ter plaatse en voer pas wijzigingen door als iedereen het ermee eens is. Aan paniekvoetbal heb je niets.

5. Leer van je houten en herhaal ze niet

Iedereen maakt fouten en dat is niet erg. Zolang je er maar van leert. Neem na elke beursdeelname de tijd om te evalueren wat goed en wat minder ging. Wacht hier niet te lang mee, want je vergeet het zo.

Kijk voor de volgende beurs naar je lijst met verbeterpunten en pas ze toe. Zorg dat je op deze manier elke keer een stukje beter en doelgerichter presteert.

6. Wees altijd positief naar anderen

Noem het karma. Of: wie goed doet, goed ontmoet. Hoe je het ook noemt, probeer altijd positief te zijn naar anderen. Want het werkt en mensen houden van positieve gesprekspartners. Positiviteit geeft energie en de zin om er samen wat van te maken. Maak daarom van positiviteit je tweede natuur en laat je niet meeslepen door negatieve emoties.

7. Maak je alleen druk om wat je kunt veranderen

Te weinig bezoekers of mensen die alleen maar kijken, je kunt er als standhouder niet aan doen. Het heeft dan ook weinig zin om je er druk over te maken, of je humeur er door te laten verpesten. Je verandert het niet.

Loopt het matig op een beurs? Probeer je dan alleen druk te maken om de dingen waar je wel invloed op hebt. Meer bezoekers bij jouw stand bijvoorbeeld, doordat je een interessante presentatie geeft. Of de weinige gesprekken die je voert met volle aandacht te doen. Misschien zit er een prachtige klant tussen en wordt de beurs alsnog een doorslaand succes.

Gemotiveerd blijven op een beurs vergt discipline

Als je succes hebt op een beurs is het niet zo moeilijk om gemotiveerd te zijn. Dit is lastiger als de successen tegenvallen en je hard moet werken voor weinig resultaat. Juist dan is het belangrijk om positief te blijven. Richt je op de dingen waar je invloed op hebt, leer van je fouten en wees altijd positief. Dit pikken beursbezoekers op en je krijgt wat je uitstraalt. Probeer het maar eens.


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP INFO@EXPOEXHIBITIONSTANDS.NL

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met u op.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

Mijn Stand Ideeën

Mijn standideeën

Bel mij terug

Maak een afspraak

: