Inspiratie en ideeën voor standbouw: zo val je wél op

Inspiratie en ideeën voor standbouw

Sta je binnenkort op een beurs en heb je nog geen geschikte stand? Dit zijn nieuwe en creatieve voorbeelden van vaste en modulaire beurssystemen, waarmee je opvalt en meer bezoekers trekt. 

Een succesvolle beurs kun je niet toeschrijven aan een aspect. Het verhaal dat je vertelt is belangrijk, maar dat geldt net zo goed voor de je presentatie en de gekozen marketingstrategie.

Een onderdeel dat meteen in het oog springt is de beursstand zelf. 

beursstand ideeen

Dit is het eerste wat bezoekers zien en als deze onopvallend is, moet je veel harder werken om de aandacht te krijgen. Gun jezelf daarom het voordeel van een opvallende stand, die meer bezoekers trekt en het aantal leads en verkopen vergroot.

Neem je binnenkort deel aan een beurs en heb je nog geen geschikte beursstand? Is je beursstand aan vervanging toe en heb je nog geen beeld van een opvolger? Of overweeg je een beursstand te huren? Op internet vind je talloze websites met beursstand voorbeelden en inspiratie. We zetten de besten voor je op een rij.

Opmerking. Een succesvolle beursstand is op de eerste plaats een effectieve beursstand. Bestel je beursstand daarom nooit op het laatste moment en staar je evenmin blind op mooie plaatjes, maar begin bij het begin. Welke doelen wil je behalen op de beurs, welke strategie past daar het beste bij en welke rol speelt de beursstand in het geheel? Als je dit vooraf bepaalt en meetbaar maakt, weet je precies hoe geslaagd de deelname was.

Je kunt op ons vertrouwen!

Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam

Rob-Dirkzwager.jpg

Pinterest: het startpunt voor inspirerende voorbeelden van beursstands ideeën

De beste plek om op zoek te gaan naar mooie voorbeelden van beursstand is Pinterest. Wie deze dienst niet kent: Pinterest is een online fotoverzamelsite, waar gebruikers afbeeldingen kunnen vastprikken (‘pinnen’) aan digitale prikborden. Op deze manier krijg je inspirerende fotocollages rond specifieke thema´s als  werk, vrije tijd, hobby´s etc. En dus ook beursstands.

Het pinbord met de veelzeggende titel ‘Inspiring Trade Show Booths’ bevat meer dan 800 foto’s van internationaal succesvolle standbouw. Klik je op een foto, dan ga je naar de website waar de foto staat. Gebruik je zelf Pinterest, dan kun je hem desgewenst toevoegen aan een eigen inspiratiebord. Dit is ideaal in de oriëntatiefase.

Beursstand voorbeelden en inspiratie bij Skyline

Skyline is een succesvolle Amerikaanse standbouwer en leverancier. Het bedrijf bestaat sinds 1980, is in meer dan 30 landen actief en bediende sinds zijn oprichting ruim 100.000 opdrachtgevers.

Op de website van Skyline vind je een zeer uitgebreid portfolio met honderden foto’s. Prettig is de mogelijkheid om uitgebreid te filteren op onder andere de categorieën portable displays, maatwerk en accessoires. Vervolgens kun je verder inzoomen op industrie, grootte van de beurs, eigenschappen etc.

De getoonde foto’s zijn van hoge kwaliteit en dat maakt de website van Skyline tot een echte aanrader.

Creatieve beursstands volgens Exhibit Design Awards

EXHIBITOR Magazine is een Engelstalig vakblad dat zich volledig richt op vakbeursindustrie. Op de site en in het magazine vind je waardevolle tips, forums, nieuwsberichten en nog veel meer.

Jaarlijks organiseert EXHIBITOR Magazine een ontwerpwedstrijd voor standbouwers. Net als bij de Oscars zijn er verschillende categorieën, waaronder ‘voor en na’, internationale beursstands,  kleine stands en storytelling.

Fraaie foto’s van de genomineerden van dit jaar en de winnaars van eerdere edities staan op de website. Interessant extraatje is dat je bij elke stand een uitgebreide beschrijving vindt met de details en uitgangspunten voor het ontwerp. Een aanrader kortom, voor iedereen die houdt van oogstrelende en spectaculaire beursstands.

Tip. Expo Beursstand biedt grafische services voor beursstands in o.a. België en Nederland. Kom je mooie graphics tegen? Dan kunnen wij ze voor je realiseren, in je eigen huisstijl.

Exhibit Design op Pinterest

Nog een interessant Pinterest-bord dat de aandacht verdient is dat van Exhibit Design. Er staan ruim 550 foto’s op van eenvoudige beursstands tot complexe en kunstzinnige installaties. Wat ze gemeen hebben is dat ze er allemaal stijlvol en bijzonder uitzien.
Tip. Zoek je bij Pinterest op ‘exhibit design’ dan vind je nog veel meer inspirerende voorbeelden van beursinnovaties en creatieve uitingen. Zoals deze opvallende beursstand met uitneembare bierflesjes van Heineken. Je zou er dorst van krijgen.

Bekijk fysieke voorbeelden van beursstands 

Op internet kun je eindeloos foto’s en video’s  bekijken van inspirerende beursstands. Toch gaat er niets boven het origineel, want pas dan kun je eerlijk vergelijken en ervaren hoe het voelt om in een bepaalde stand te staan.

In de showrooms van Expo Display Service kun je alle standbouw, beursstand en presentatiewandmogelijkheden bekijken en uitproberen. Zo weet je zeker dat je jouw bedrijf optimaal presenteert.  Begin je je zoektocht  naar de beste beursstand toch liever online? Bekijk dan onze virtuele rondleiding of laat een gratis 3d beursstands design ontwerpen. 
 


Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.