Beste standbouwer kiezen? Volg deze essentiële tips

Een betrouwbare standbouwer kiezen kan een flinke opgave zijn. Want hoe scheid je het kaf van het koren? In dit artikel krijg je onmisbare tips.

Er is wereldwijd een overvloed aan standbouwers. Dat is niet zo gek, want er gaat veel geld rond in de branche en dat trekt veel geïnteresseerden aan. 

Beste standbouwer kiezen

Ben je op zoek bent naar een betrouwbare standontwerper? Dan is het belangrijk om goed beslagen ten ijs te komen. Want een verkeerde keuze kan duur uitvallen en kost je veel tijd en stress. Daarom krijg je in dit artikel 5 tips om de beste standbouwer te kiezen. Doe er je voordeel mee.

1. Beste standbouwer kiezen: kijk verder dan de prijs

Veel mensen vinden de Action een geweldige winkel. Je kijkt je ogen uit en vraag je voortdurend af hoe het zo goedkoop kan. Als bij thuiskomst je nieuwe aanschaf spontaan uit elkaar valt heb je het antwoord. Je krijgt waarvoor je betaalt. Voor beursstands geldt hetzelfde. 

Online vind je veel goedkope beursstands en vaak zien ze er prima uit. Maar ergens moet op bezuinigd worden. Kijk daarom kritisch naar de beursstand die je wilt kopen of huren. En denk ook aan de lange termijn. Een relatief dure beursstand die meerdere beurzen mee gaat is doorgaans goedkoper dan steeds een nieuwe stand kopen of huren.

Kijk bij goedkope beursstands ook kritisch naar kleine lettertjes en verborgen voorwaarden. Sommige aanbieders vragen de hoofdprijs voor kleine aanpassingen. Of voeren onverwacht extra kosten in rekening. Laat je niet verrassen. 

2. Betrouwbare standbouwer voert werk zelf uit

Werkt een standbouwer met tussenpartijen, dan ben je bijna altijd duurder uit. Elke schakel wil verdienen en jij betaalt de rekening. Het verschil kan oplopen tot wel 20%. 

Een betrouwbare standbouwer voert het werk zoveel mogelijk zelf uit. En is altijd transparant over zijn werkzaamheden en de kosten.  

Bijkomend voordeel van een one-stop-shop standbouwer zijn de korte lijnen. Voor deadlines ben je niet afhankelijk van derden en heb je vragen, dan spreek je direct de eindverantwoordelijke.  

3. Kies voor een standbouwer met keurmerken en accreditaties

Keurmerken zeggen iets over de betrouwbaarheid van een standbouwbedrijf. Ze geven een indicatie van de kwaliteit, betrouwbaarheid en financiële positie van de onderneming. En er is vaak een centrale commissie voor eventuele klachten en geschillen. 

Beschikt een standbouwontwerper over keurmerken? Dan weet je dat het bedrijf zijn werk serieus neemt en staat voor kwaliteit. 

Je kunt op ons vertrouwen!

Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam

Rob-Dirkzwager.jpg
4. Vraag ervaringen oud-klanten over standbouw ontwerp

Een goede verkoper vertelt altijd een prachtig verhaal. Maar hoe betrouwbaar is het? Je komt erachter door ook te vragen naar ervaringen van eerdere klanten.  

Online kun je vaak testimonials vinden. Kijk niet alleen naar de website van een bedrijf, want daar staan doorgaans alleen positieve ervaringen op. Kijk ook naar onafhankelijke sites als Trust Pilot en Klanten vertellen. Ook in Google zie je vaak ervaringen, als je googelt op een bedrijfsnaam.

Twijfel je over een testimonial, kijk dan naar de naam, functie en het bedrijf van de aanbeveler. En googel eventueel. Desgewenst kun je iemand ook een berichtje sturen via bijvoorbeeld LinkedIn. Mensen zijn vaak bereid om te helpen en mee te denken.

Stel aan oud-klanten niet alleen algemene vragen. Maar vraag ook hoe de standbouwer omging met bijvoorbeeld last-minute aanpassingen, deadlines en het nakomen van afspraken. Dat is cruciale informatie.

5. Betrouwbare standbouwers zijn transparant

Een goede standbouwer is transparant en eerlijk. Over zijn prijzen, maar ook over de diensten die ze leveren en deadlines. Beloftes zijn mooi, maar ze moeten wel nagekomen worden.  

Er zijn standontwerpers die werken volgens een all-inclusive-principe. Dit betekent dat je vooraf precies weet wat standontwerp, standbouw en eventueel opslag, logistiek en installatie gaat kosten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Let ook op deze punten bij het kiezen van een betrouwbare standbouwer:

- Een betrouwbare standbouwer is ervaren in alle disciplines, zoals ontwerp, bouw, marketing en projectmanagement. Vraag hiernaar.

- Een modulaire beursstand kun je aanpassen per evenement en het beschikbare vloeroppervlakte. Dit geeft flexibiliteit.

- Laat een 3D prototype van je toekomstige beursstand maken. Meestal is dit gratis. Zo krijg je een goed beeld van je nieuwe stand en kun je hem eenvoudig naar je hand zetten.

- Kies een standbouwbedrijf dat werkt met vaste aanspreekpunten. Hij of zij houdt de voortgang en kwaliteit nauwlettend in de gaten en is altijd bereikbaar voor vragen.

- Maak het jezelf makkelijk en kies een standbouwer die ook de logistiek voor je uitvoert. Dan kun jij je rustig voorbereiden op je kerntaken.

Beurssucces valt en staat met betrouwbare standbouwer

Bij het exposeren op een beurs komt veel kijken. Essentieel is een effectieve beursstand en met een betrouwbare standbouwer realiseer je die snel en goed. Zoek daarom een partij die de lat hoog legt en waarmee het klikt. Met de tips uit dit artikel lukt dit gegarandeerd. 


Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.