Beurswand kopen of huren? De ultieme gids!

Beurswand kopen of huren? De ultieme gids!

Stel je voor: je staat op een drukke beursvloer. Honderden stands schreeuwen om aandacht. Hoe zorg je ervoor dat jouw stand eruit springt?

Het antwoord is simpel: met een opvallende beurswand.

Een beurswand is meer dan alleen een achtergrond. Het is een eyecatcher die ongeduldige bezoekers aantrekt en leads genereert.

In dit artikel ontdek je alles over de kracht van beurswanden. Ook krijg je onmisbare tips om de perfecte beurswand te kiezen voor jouw doelen.

Benieuwd hoe je met een beurswand echt het verschil maakt op de beursvloer? Lees dan snel verder!

NEEMT U DEEL AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP info@beursstand.nl

Verschillende materialen en systemen voor beurswanden

Er zijn verschillende materialen en systemen beschikbaar voor beurswanden. De keuze hangt af van je budget, de gewenste uitstraling en de functionaliteit.

Aluminium beurswanden zijn lichtgewicht, sterk en stijlvol. Ze zijn in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar en je kunt ze eenvoudig monteren en demonteren.

Houten beurswanden geven een warme en natuurlijke uitstraling. Ze zijn duurzaam en stevig, maar ook zwaarder dan aluminium beurswanden.

Beurswanden met doek zijn lichtgewicht en compact. Je vervoert ze eenvoudig en bouwt ze snel en eenvoudig op. Dit is een budgetvriendelijke optie.

Pop-up beurswanden zijn compact en lichtgewicht. Je bouwt ze eenvoudig op, zonder gereedschap. Dit maakt ze ideaal zijn voor kleine stands of beurzen waar je weinig tijd hebt om op te bouwen.

Modulaire beurswanden bestaan uit verschillende elementen die je kunt combineren om de gewenste opstelling te creëren. Ze zijn flexibel en uitbreidbaar, waardoor ze geschikt zijn voor stands van alle formaten.

Magneetwanden kun je eenvoudig bevestigen aan metalen wanden. Zo kun je in een handomdraai ophangen posters, brochures en andere materialen ophangen.

Naast de keuze van materiaal en systeem, wil je ook op deze punten letten bij de aanschaf van een beurswand:

Beurswanden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Kies een formaat dat past bij de grootte van je stand.

Kies een materiaal en systeem dat past bij de uitstraling van je merk.

Bepaal welke functies je beurswand moet hebben, zoals verlichting, opbergruimte of een monitor.

???? Tip! Weet je nog niet welk materiaal of systeem het beste is voor jouw ideale beurswand? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je de perfecte beurswand te vinden voor je doelgroep, wensen en budget.

De 5 doelstellingen van een effectieve beurswand

Een effectieve beurswand helpt je om verschillende doelstellingen te bereiken. Dit zijn de 5 belangrijkste doelstellingen:

1. Opvallen

In een drukke beursomgeving is het belangrijk om direct op te vallen en de aandacht van potentiële klanten te trekken. Een effectieve beurswand doet dit met een pakkende afbeelding, heldere tekst en een unieke uitstraling.

2. Merkidentiteit communiceren.

De beurswand is een uitstekende manier om je merkidentiteit te versterken en te communiceren. Zorg ervoor dat de kleuren, afbeeldingen en lettertypen op de beurswand overeenkomen zijn met je merkidentiteit.

3. Informatie delen.

De beurswand is een ideale plek om informatie over je producten of diensten te delen. Je kunt brochures, flyers, schermen of andere materialen gebruiken om je verhaal te vertellen.

4. Leads genereren

Een effectieve beurswand helpt je om leads te genereren. Plaats een formulier op de beurswand of promoot een QR-code die mensen naar je website leidt.

5. Verkoop stimuleren

 Met een effectieve beurswand verkoop je meer op een beurs. Je overtuigt bezoekers van de voordelen van je producten of diensten.

Maak vooraf de juiste keuzes over het ontwerp, materiaal en de functionaliteit van de beurswand. Dan bind je blijvend bezoekers aan je. 

Hoe een beurswand helpt om op te vallen

In een drukke beursomgeving met honderden stands is het belangrijk om direct op te vallen. Dat lukt sneller met deze tips.

De afbeelding op je beurswand is het eerste wat mensen zien. Kies een afbeelding die relevant is voor je producten of diensten, die de aandacht trekt en die een emotie oproept.

Zorg ervoor dat de tekst op je beurswand duidelijk leesbaar is en dat de boodschap direct overkomt. Gebruik hiervoor korte, krachtige zinnen en vermijd jargon. Je hebt maar weinig tijd om een bezoeker te verleiden.

Onderscheid je van je concurrenten. Dit kun je doen door gebruik te maken van een origineel ontwerp, opvallende kleuren en bijzondere materialen.

Voeg interactieve elementen toe aan je beurswand, zoals een touchscreen, QR-code of een spel. Beweging trekt de aandacht en dit stimuleert bezoekers je stand aan te doen.

Met goede verlichting valt je beurswand sneller op. Gebruik spots om belangrijke elementen uit te lichten en een bepaalde sfeer te creëren.

Je kunt op ons vertrouwen!

Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam

Rob-Dirkzwager.jpg

Aluminium beurswanden: lichtgewicht, sterk en stijlvol

Aluminium beurswanden zijn een populaire keuze voor beurzen en evenementen. Ze zijn licht, sterk en stijlvol. Daardoor kun je ze eenvoudig opzetten en afbreken.

Een van de grootste voordelen van aluminium beurswanden is hun lage gewicht. Je kunt ze gemakkelijk transporteren en monteren. Ook zijn ze stevig genoeg voor een drukke beursomgeving, waar veel mensen langs de stands lopen.

Naast hun functionaliteit zijn aluminium beurswanden stijlvol. Kies uit verschillende kleuren, modellen en afwerkingen. Je kunt ze zelfs laten bedrukken met afbeeldingen of logo's, waardoor je stand een unieke uitstraling krijgt.

Pop-up beurswanden: compact en snel op te zetten

Pop-up beurswanden zijn ideaal als je eenvoudig en efficiënt een professionele beursstand wilt neerzetten. Zoals de naam al suggereert, zet je een pop-up beurswand razendsnel op, zonder gereedschap. Bezoek je veel beurzen en zoek je flexibiliteit, dan is dit een slimme oplossing.  

Een van de grootste voordelen van pop-up beurswanden is hun compactheid. Vouw de beurswanden op en vervoer ze in een kleine transporttas. Je hebt weinig opslagruimte nodig en kunt ook per vliegtuig naar beurzen reizen.

Pop-up beurswanden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende opties voor de bedrukking. Zo realiseer je een beurswand die perfect past bij de uitstraling van je merk.

Wat je moet weten over textielframes, magneetwanden en vouwwanden

Naast de traditionele aluminium en pop-up beurswanden zijn er nog diverse andere opties die je kunt overwegen. Dit zijn 3 nieuwe trends:

Textielframes zijn een moderne en stijlvolle optie voor beurswanden. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig textieldoek die je in een aluminium frame spant. Textielframes zijn lichtgewicht, compact en eenvoudig te monteren. Bovendien zijn ze kreukvrij en kun je de doeken na de beurs wassen.

Magneetwanden zijn een innovatieve oplossing voor beurswanden. Ze bestaan uit een metalen wand waar je magnetische panelen aan kunt bevestigen. De panelen verwissel je eenvoudig. zodat je maximale vrijheid hebt. Magneetwanden zijn ideaal voor bedrijven die hun beursstand regelmatig willen updaten.

Vouwwanden zijn een flexibele oplossing voor beurswanden. Ze bestaan uit panelen die je eenvoudig in elkaar vouwt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en bedrukkingen.

De keuze voor de juiste beurswand hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, de gewenste uitstraling en de functionaliteit. Neem contact op met een ervaren standbouwer en laat je goed informeren. Dan maak je de beste keuze. 

De voor- en nadelen van verschillende materialen voor beurswanden 

De keuze van het materiaal voor jouw beurswand is een belangrijke beslissing. Het materiaal bepaalt de uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid van je beurswand. Dit zijn de voor- en nadelen van 3 populaire materialen: doek, aluminium en hout.

Doek:

Voordelen:

  • Lichtgewicht materiaal, eenvoudig transporteren en monteren 
  • Kreukvrij en uitwasbaar
  • Full colour, waardoor je een unieke beurswand kunt creëren.

Nadelen:

  • Minder stevig dan aluminium of hout.
  • Meer kans op vlekken en beschadigingen.
  • Brandgevoelig.

Aluminium:

Voordelen:

  • Stevig en duurzaam materiaal.
  • Lichtgewicht en eenvoudig te transporteren.
  • Brandvertragend.

Nadelen:

  • Minder flexibel dan doek of hout.
  • Aluminium is bedrukbaar, maar de bedrukking is minder scherp dan op doek.
  • Relatief duur materiaal.


Hout:

Voordelen:

  • Natuurlijk en stijlvol 
  • Zeer stevig en duurzaam.
  • Hout dempt het geluid in de beursstand 

Nadelen:

  • Zwaar en daardoor moeilijker te transporteren dan doek of aluminium.
  • Duurder dan doek of aluminium.
  • Brandgevoelig.

De keuze voor het juiste materiaal voor jouw beurswand hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, de gewenste uitstraling, de functionaliteit en de gewenste levensduur.

1000+ standontwerpen

Verwisselbare doeken: houd je beurswand actueel

Een beurswand is een kostbare investering. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk mee doen. Met verwisselbare doeken houd je je beurswand actueel. Zo kun je hem voor verschillende beurzen en evenementen inzetten.

De voordelen van verwisselbare doeken:

Je kunt de doeken eenvoudig verwisselen, waardoor je de uitstraling van je beurswand eenvoudig aanpast aan de beurs of het evenement.

Je kunt doeken gebruiken om nieuwe producten of diensten te promoten, of om actuele thema's te belichten.

Je hoeft niet telkens een nieuwe beurswand te kopen.

Er zijn verschillende manieren om verwisselbare doeken te gebruiken. 

Magneetwanden zijn ideaal voor verwisselbare doeken. Je bevestigt ze met magneten, waardoor je de uitstraling eenvoudig kunt wijzigen.

Kliksystemen zijn een andere optie voor verwisselbare doeken. De doeken bevestig je met clips aan de wand.

Bij spanframes span je de doeken in een aluminium frame. Zo presenteer je ze strak en kreukvrij.

Welke manier je ook kiest, verwisselbare doeken zijn een handige en flexibele manier om je beurswand actueel te houden.

Voeg functionaliteit toe aan je beurswand met accessoires

Een effectieve beurswand is zowel aantrekkelijk als functioneel. Brochurehouders, displays en schappen zijn een handige manier om informatiemateriaal te presenteren en producten te tonen.

Brochurehouders zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor eenvoudige brochurehouders die je aan de wand kunt bevestigen, of voor vrijstaande brochurehouders. Zorg ervoor dat de brochurehouders goed zichtbaar zijn en dat bezoekers de brochures gemakkelijk kunnen pakken.

Displays zijn een ideale manier om producten te tonen. Je kunt displays gebruiken om producten op een verhoging te plaatsen, of om ze in een nis te presenteren. Displays zijn er in verschillende kleuren en materialen, zodat je ze kunt afstemmen op de uitstraling van je beurswand.

Schappen zijn een handige manier om extra opbergruimte te creëren. Je kunt schappen gebruiken om brochures, folders, of andere materialen op te bergen. Schappen zijn er in verschillende maten en materialen, zodat je ze kunt afstemmen op de rest van je beursstand.

Door brochurehouders, displays en schappen te gebruiken, geef je je beurswand extra functionaliteit en een uitnodigende uitstraling.

Verlichting: laat jouw beurswand stralen 

Verlichting is een belangrijk element van een succesvolle beursstand. Goede verlichting zorgt ervoor dat je beurswand er aantrekkelijk uitziet en goed zichtbaar is.

Er zijn verschillende soorten verlichting die je kunt gebruiken voor je beurswand. Zo kun je kiezen uit spotjes, schijnwerpers, of ledstrips. 

Spotjes zijn ideaal om producten of informatiemateriaal uit te lichten. Schijnwerpers zorgen voor een algehele verlichting van je beurswand. Ledstrips zijn een energiezuinige optie en kunnen worden gebruikt om een sfeervolle verlichting te creëren.

Tips voor het kiezen van de juiste verlichting:

  • Gebruik dimbare verlichting om de sfeer te kunnen aanpassen.
  • Zorg ervoor dat de verlichting niet te fel is, zodat mensen niet verblindt.
  • Gebruik verschillende kleuren licht om accenten te leggen.

Digitale elementen maken je beursstand interactief

Digitale elementen zijn een moderne en interactieve manier om informatie te presenteren en klanten te betrekken. Touchscreens en schermen zijn ideaal om video's, foto's en presentaties te tonen.

Presenteer je informatie aantrekkelijk met interactieve touchscreens. Klanten kunnen met hun vingers op het scherm informatie opvragen, producten bekijken of interactieve games spelen.

Schermen zijn een ideale manier om video's, foto's en presentaties te tonen. Je kunt schermen gebruiken om productdemonstraties te geven, of om klanten te informeren over jouw bedrijf of diensten.

Tips voor het gebruik van digitale elementen

  • Zorg dat de digitale elementen gebruiksvriendelijk zijn.
  • Stimuleer de interactie met klanten.
  • Gebruik social media om de digitale elementen te promoten.

Met schermen en touchscreens creëer je een aantrekkelijke, interactieve beursomgeving. Je brengt bezoekers echt in beweging en lokt ze naar je stand. 

Kostenplaatje: wat kost een beurswand?

De prijs van een beurswand hangt af van verschillende factoren. We zetten de belangrijkste factoren onder elkaar. 

Het materiaal van de beurswand is een belangrijke factor die de prijs beïnvloedt. Aluminium beurswanden zijn doorgaans duurder dan beurswanden van doek. Houten beurswanden zijn de duurste optie.

Het formaat van de beurswand is een andere belangrijke factor die de prijs beïnvloedt. Grotere beurswanden zijn duurder dan kleinere beurswanden.

Accessoires zoals verlichting, brochurehouders en displays verhogen de prijs van de beurswand.

Naast deze factoren kunnen er nog andere factoren zijn die de prijs beïnvloeden, zoals de complexiteit van het ontwerp en de gewenste levertijd.

Kosten versus baten: hoe een beurswand jouw ROI verhoogt

Een beurswand kopen of huren is een investering. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat je deze investering terugverdient. Een beurswand kan je ROI (Return On Investment) op verschillende manieren verhogen:

Een beurswand is een uitstekende manier om leads te genereren. Je kunt de beurswand gebruiken om informatie te verzamelen over potentiële klanten, of om ze te laten registreren voor een nieuwsbrief of webinar.

Een effectieve beurswand helpt je om meer producten of diensten te verkopen. Je kunt de beurswand gebruiken om producten te demonstreren, of om klanten te informeren over jouw diensten.

Een beurswand helpt je om je merkbekendheid te vergroten. Je kunt de beurswand gebruiken om je logo en huisstijl te presenteren, of om je bedrijf te promoten.

Door de kosten en baten goed af te wegen, kun je bepalen of een beurswand de juiste keuze is voor jouw bedrijf.

Beurswand kopen of huren? Zo maak je de juiste keuze 

De keuze tussen het kopen of huren van een beurswand is een belangrijke beslissing. Er zijn verschillende zaken die je moet overwegen, zoals de frequentie van je beursdeelnames, je budget en de gewenste uitstraling. 

De voordelen van het kopen van een beurswand

Een beurswand kopen heeft verschillende voordelen:

Een eigen beurswand geeft je de flexibiliteit om deze te gebruiken op verschillende beurzen en evenementen. Je kunt de beurswand aanpassen aan jouw behoeften en de gewenste uitstraling.

Ben je van plan om vaker dan 3 keer per jaar aan beurzen deel te nemen, dan is het kopen van een beurswand de beste keuze. Op de lange termijn is het goedkoper dan telkens een beurswand te huren.

Een eigen beurswand is duurzamer dan een gehuurde beurswand. Doordat je de beurswand vaker kunt gebruiken, hoef je minder materiaal te gebruiken.

Een eigen beurswand geeft je de mogelijkheid om een unieke en professionele uitstraling te creëren. Je kunt de beurswand afstemmen op je merkidentiteit en de gewenste boodschap.

Als je een eigen beurswand hebt, kun je deze na gebruik opslaan. Dit is handig als je niet telkens een beurswand hoeft te huren en te transporteren.

Huren versus kopen: wanneer is huren een goede optie?

Wil je toch liever een beurswand huren? Dan zijn dit de voordelen:

Neem je minder dan 3 keer per jaar deel aan beurs? Dan is het huren van een beurswand goedkoper dan kopen.

Als je voor een specifieke beurs een unieke beursstand wilt creëren, is huren een goede optie.

Heb je geen opslagruimte voor een eigen beurswand, kies dan voor huren.

Weet je nog niet zeker wat voor beurswand je wilt, test dan de opties door verschillende beurswanden te huren.

Huren van een beurswand is goedkoper dan het kopen van een beurswand.

Beslisfactoren: hoe vaak neem je deel aan beurzen?

De frequentie van je beursdeelnames is de belangrijkste afweging bij het kiezen tussen huren en kopen. Neem je vaker dan 3 keer per jaar deel aan een beurs, dan is kopen kopen doorgaans beter. 

Andere factoren die je kunt meenemen in je beslissing zijn budget, beschikbare opslagruimte, flexibiliteit en (unieke) uitstraling.

Tips om je beurswand in topconditie te houden

Een beurswand is een kostbare investering. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk mee kunnen doen. Dit zijn waardevolle tips om je beurswand in topconditie te houden:

  • Maak je beurswand na elke beurs schoon met een mild reinigingsmiddel. Verwijder stof, vuil en vlekken.
  • Repareer kleine beschadigingen direct. Zo voorkom je dat ze groter worden.
  • Sla je beurswand op in een droge en stofvrije ruimte. Zorg ervoor dat de beurswand niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.
  • Controleer je beurswand regelmatig op schade. Zo kun je kleine problemen tijdig oplossen.

Door deze tips te volgen, kun je je beurswand jarenlang gebruiken.

Maak een onvergetelijke indruk op je volgende beurs

Je weet nu alles over het kopen of huren van een beurswand. En je hebt gezien dat je goed na moet denken over de keuze voor de juiste beurswand.

Met een effectieve beurswand maak je een onvergetelijke indruk op potentiële klanten. Je vergroot je autoriteit, werft meer leads en maakt een onvergetelijke indruk op bestaande en toekomstige klanten.

Expo Display Service is de perfecte partner voor het kopen van een professionele beurswand. Kies uit beurswanden in verschillende formaten, materialen en prijsklassen. We adviseren je graag over de juiste beurswand voor jouw doelgroep, wensen en budget.

Koop je beurswand bij Expo Display Service en profiteer van deze voordelen:

  • Grote keuze in materialen, uitvoeringen en prijsklassen
  • Alleen beurswanden van hoge kwaliteit
  • Uitstekende service, van advies tot installatie.
  • Garantie op al onze beurswanden.

Ben je klaar om een onvergetelijke indruk te maken op je volgende beurs? Neem dan vandaag nog contact op met Expo Display Service!

Expo Display Service: succesvol exposeren was nog nooit zo makkelijk.

 

Publish Date: 16 April 2024


Gerelateerde berichten

Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.