Duurzaam exposeren op een beurs, dit zijn de voordelen

Tegenwoordig zijn er volop mogelijkheden om duurzaam te exposeren op een beurs. Dit zijn de voordelen en zo pak je het aan.Zo resulteert het bouwen van een beursstand in het nodige (rest)afval. Heb je te maken met uitstoot tijdens het vervoer. Verbruik je tijdens een beurs veel energie. En is de afvalberg na een evenement gigantisch.  

Je kunt veel zeggen van de evenementenbranche, maar niet dat het duurzaam is. Transport, productie en deelname aan een publieks- of vakbeurs belast het milieu aanzienlijk. In een gigantisch land als Amerika staat de sector zelfs op plek 2 van vervuilendste branches.

Nederland is Amerika niet en de afstanden zijn in Europa een stuk kleiner. Toch is het goed om als exposant na te denken over je ecologische voetprint. Want groen exposeren is haalbaarder dan ooit.

duurzame standbouw

Waarom duurzaam exposeren interessant is

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog op de prioriteitenlijst van veel ondernemers. Een beursdeelname past niet echt bij deze trend. Zo resulteert het bouwen van een beursstand in het nodige (rest)afval. Heb je te maken met uitstoot tijdens het vervoer. Verbruik je tijdens een beurs veel energie. En is de afvalberg na een evenement gigantisch.

Wil je verantwoord exposeren, dan was dit altijd lastig. Voor standbouwers was duurzaamheid namelijk nauwelijks een aandachtspunt. Dit is de laatste jaren sterk veranderd en de mogelijkheden zijn flink toegenomen.

Wat is groen exposeren?

Groen en duurzaam exposeren kan op verschillende manieren. We lopen de opties kort langs. 

Bij een duurzame beursstand kun je denken aan gerecyclede materialen. Dit geldt zowel voor de stand zelf, als het restmateriaal tijdens de productie. Duurzame standbouwers kijken ook verder dan de korte termijn en streven naar energie- en materiaalzuinige productie.

Beursstands worden in de regel vervoerd in koffers. Deze werden in het verleden vaak eenmalig gebruikt. Tegenwoordig ligt de nadruk steeds meer op duurzame en herbruikbare exemplaren. Dit geldt ook voor hun gewicht. Lichte stands en koffers vervoer je makkelijker en energiezuiniger. Dit levert voordelen op voor het milieu en je portemonnee.

Tijdens een beurs gebruiken je als exposant veel licht. Dat is begrijpelijk, want je wilt je producten en diensten de volle aandacht geven. Maar het hoge energieverbruik is nadelig voor het milieu. Met LED-lampen kun je dit verbruik aanzienlijk verlagen. En ziet je stand er net zo goed uit.

Nog een terrein waarop een standbouwer zich kan onderscheiden is bij het drukwerk. Waar inkt vroeger bol stond van de chemicaliën zijn er nu duurzame varianten op waterbasis. Je ziet geen verschil in het eindresultaat en de inkten zijn stukken minder schadelijk.

Je kunt op ons vertrouwen!

Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam

Rob-Dirkzwager.jpg

Dit zijn de voordelen van duurzaam exposeren

Een duurzame beursstand is een volwaardig alternatief voor een traditionele stand. Maar waarom zou je kiezen voor duurzaam exposeren als bezoekers het verschil toch niet zien? Daar zijn talloze redenen voor.

Duurzaam exposeren stimuleert innovatie. Een standbouwer die circulair denkt en herbruikbare producten levert weet wat er speelt in de markt. Als exposant profiteer je van hun kennis en gedrevenheid.

Duurzaam exposeren zorgt ook voor onderscheidend vermogen. Op een beurs concurreer je direct met soortgelijke aanbieders. Met duurzaam exposeren onderscheid je je. Dit kan direct extra opdrachtgevers opleveren die zich aangetrokken voelen door je werkwijze.

Uitdragen waar je voor staat als bedrijf of organisatie heeft een positief effect op de merkbeleving. Bovendien wekt het vertrouwen. Een duurzame beursstand kan zo fungeren als uithangbord voor je organisatie en de doelen die je nastreeft.

Samenwerken is een ander bijkomend voordeel van groen exposeren. Een duurzaam beleid opstellen en uitdragen vraagt medewerking van iedereen op de werkvloer. Zo versterk je de samenwerking.

Naast organisatorische en bedrijfsmatige voordelen is er natuurlijk het milieuaspect. De productie van een duurzame beursstand vergt doorgaans minder energie. Zeker als je standbouwer gebruik maakt van gerecyclede onderdelen. Lichte materialen verlagen de energiekosten tijdens het transport. En met een slim lichtplan en LED-lampen bespaar je fors op de energiekosten.

Duurzaam exposeren is een blijvertje

De evenementenbranche is niet het duurzaamste. Zo wordt het milieu aanzienlijk belast door o.a. de productie en het (internationale) transport van beursstands. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop mogelijkheden om exposeren betaalbaar te verduurzamen.

Met een groene beursstand bespaar je op energie en uitstoot. Daarnaast stimuleert het innovatie. Dwingt het je als organisatie kritisch te kijken naar je bedrijfsdoelen. En versterkt het proces de onderlinge samenwerking.

De voordelen bezorgen je niet alleen een doelgerichte beursstand, maar geven je ook onderscheidend vermogen. Duurzaam exposeren is dan ook een blijvertje. Ben jij er klaar voor?


Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.