Last minute beursstand?

Last minute beursstand.jpg

Het afgelopen jaar was ook voor beursorganisatoren geen gemakkelijk jaar. Simpel gezegd was het soms moeilijk om alle meters vloeroppervlakte op de beurs verkocht te krijgen. Want alhoewel de meeste bedrijven nog steeds naar beurzen gingen was de grootte van hun  beursstand vaak kleiner als in het verleden. Met als gevolg dat de organisator uiteindelijk met lege plekken bleef zitten.

En omdat dit zowel voor de portemonnee van de beursorganisator als voor het imago van de beurs slecht is worden op het laatste moment vaak nog verwoede pogingen gedaan om deze lege standruimten alsnog verkocht te krijgen. Met als gevolg dat deze lege plekken vaak voor een prikkie worden aangeboden. Soms aan standhouders die al een aangrenzende stand hebben, soms aan potentiële deelnemers met de bedoeling deze met een ogenschijnlijk aantrekkelijke aanbieding alsnog over de streep te trekken.

Last-minute deelnemen aan beurzen, wel of niet doen?

De vraag is natuurlijk of het verstandig is om op het laatste moment alsnog te gaan deelnemen aan de beurs. En of het verstandig is je te laten overhalen om voor een prikkie de “lege plek” op de beursvloer over te nemen.

Nadelen

De beschikbare plekken zijn meestal de minst interessante van de beurs. Logisch want de beste plekken zijn als eerste weg. De plekken die overblijven zijn vaak tussenstands, stands die in een beetje uit de loop liggen of stands met een minder courante afmeting. U begint dus vaak wel met een achterstand.

U moet in no-time zien te beschikken over een goede beursstand. Heeft u uw eigen modulaire of mobiele beursstand (of uw eigen beurswand als het gaat om kleinere stands) dan is dit geen probleem, maar als u die nog moet gaan regelen of nog een standbouwer moet gaan inhuren dan zou u wel eens te weinig tijd kunnen hebben om een goede beurspresentatie voor te bereiden.

Als u wel uw eigen beursstand heeft of als het wel lukt nog een goede beursstand te laten maken, dan heeft u natuurlijk ook minder de tijd om de beurs goed voor te bereiden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het versturen van mailingen, het uitnodigen van relaties, het volgen van beurstrainingen, het bedenken van beursacties, het regelen van beurskleding, beursacteurs, een folderstandaard, gadgets, audio/video etc. etc.

Voordelen

Tegenover dit nadeel staat natuurlijk het financiële voordeel. Afhankelijk van hoe graag de organisator van de standruimte af wil, zal de prijs voor deelname gaan zakken. Alhoewel de meterprijzen sterk variëren per beurs ligt de gemiddelde kale meterprijs in Nederland op zo’n 175-200 euro. Hoe dichter bij de aanvangsdatum van de beurs, hoe goedkoper de ruimte zal worden. In sommige gevallen worden ruimten zelfs gratis weggegeven! Want de organisator heeft de ruimte toch al ingekocht en een lege plek op de beurs betekent toch een beetje gezichtsverlies. Natuurlijk hangt dit wel van de beurs zelf af. Sommige beurzen zijn elk jaar helemaal vol. Daar is een “last-minute deal” dan ook niet haalbaar en moet u soms zelf blij zijn als u nog kunt meedoen.

Uw eigen beursstand?

Beurzen zullen voor de meeste bedrijven onderdeel uitmaken van hun marketingplan en daarbij speelt de investering t.o.v. de te verwachten resultaten dus zeker een rol. Als die investering dus ineens een stuk lager uitvalt doordat de meterprijs ineens veel aantrekkelijker wordt dan zou dit de financiële drempel om deel te nemen aan beurzen wel eens een stuk kleiner kunnen maken. Zeker als u beschikt over uw eigen beursstand die u zelf kunt (laten) opzetten. Want daarmee zouden de totale beurskosten van deze niet-geplande beurs wel eens erg laag kunnen uitpakken. Heeft u zo’n beursstand niet en moet u last-minute nog een beursstand aanschaffen of laten bouwen dan is uw financiële voordeel relatief kleiner of kan zelfs geheel wegvallen.

Conclusie

Last minute deelnemen aan beurzen kan zeker interessant zijn, zeker als u beschikt over uw eigen beursstand zodat u snel kunt “schakelen”. Bedenk echter wel dat u al meteen begint met een achterstand, zeker als u minder ervaring heeft in het deelnemen aan beurzen. Heeft u die ervaring wel en heeft u naast uw eigen beursstand ook nog eens draaiboek klaar liggen welke garant staat voor een goede voorbereiding en uitvoering dan kan het zeker interessant zijn om in te gaan op de last-minute aanbieding van de organisator.


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

Je kunt ons bereiken op 055-3238555 of op INFO@BEURSSTAND.NL

Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.