Beursstand benodigdheden: deze zaken zijn onmisbaar

Exposeer je binnenkort op een beurs en bouw je zelf je beursstand? Zorg dat je deze self-build stand benodigdheden bij je hebt en voorkom vervelende verrassingen

Daar sta je dan, met het zweet op je voorhoofd en een gestreste blik in de ogen. De beursstand moet voor morgen klaar zijn, maar de verlichting hapert en er zit een scheur in het doek van de beurswand. Trouwens, die extra stekkerdozen zijn toch wel meegekomen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zowel in het echte leven als bij een publieks- of vakbeurs. Lampen gaan kapot, een doek scheurt en als je pech hebt, steekt de geheugenkaart van je fotocamera thuis nog in de computer.

Beursstand benodigdheden: deze zaken zijn onmisbaar

Omdat voorkomen belangrijker is dan genezen, is het belangrijk om vooraf goed na te denken over de spullen die je wilt meenemen. 

Beursstand benodigdheden: deze zaken zijn onmisbaar

Onverwachte situaties geven stress. Je hebt geen grip op de situatie en dat zorgt voor een vervelende aanloop naar een beurs. De meeste onverwachte situaties kun je gelukkig voorkomen, door reservematerialen mee te nemen. Zorg daarom dat je de volgende spullen altijd bij je hebt.

Je kunt op ons vertrouwen!

Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam

Rob-Dirkzwager.jpg

Reservemateriaal

Niets is zo vervelend als een ongeluk, terwijl je geen reservemateriaal bij je hebt. Lampen kunnen doorbranden, posters kunnen scheuren en batterijen kunnen leeg raken. Zorg er daarom voor dat je altijd een reservevoorraad van deze benodigdheden bij je hebt. Zo voorkom je dat je in de problemen komt en dat je stand er onverzorgd uitziet. Neem bijvoorbeeld mee:

  • Reserve lampen in verschillende wattages en kleuren
  • Extra posters en banners
  • Batterijen in verschillende formaten
  • Pennen, stiften en papier
  • Tape en ducttape
  • Scharen en stanleymessen

Met dit extra materiaal ben je altijd voorbereid op kleine tegenslagen.
 

Eerste Hulp Kit

Een snee in je vinger of gewoon hoofdpijn door de droge lucht in de beurshal, het kan altijd gebeuren. Zorg er daarom voor dat je een EHBO-kit bij je hebt. Controleer hem op de volgende materialen. 

  • Pleisters in verschillende maten
  • Ontsmettingsmiddel
  • Verzachtende zalf
  • Paracetamol of ibuprofen
  • Zwachtels en verband
  • Pincet
  • Schaar

Met een EHBO-kit ben je voorbereid op kleine verwondingen en kun je eerste hulp verlenen, mocht het nodig zijn.
 

Verlengsnoeren en adapters

Op de beursvloer zijn er vaak niet genoeg stopcontacten beschikbaar. Zorg er daarom voor dat je voldoende verlengsnoeren en adapters bij je hebt, zodat je al je apparaten kunt gebruiken. Denk hierbij aan:

  • Verlengsnoeren met verschillende lengtes
  • Meervoudige stekkerdozen
  • Adapters voor verschillende landen (indien nodig)
  • Twijfel je welke verlengsnoeren en adapters je nodig hebt? Vraag het dan na bij je standbouwer en de beursorganisator. En neem er - bij twijfel - liever een paar extra mee. Je moet er niet aan denken dat je straks geen stroom hebt in je stand. Met extra verlengsnoeren en adapters ben je op elke beurs voorbereid.
     

Snacks en water

Tijdens een lange beursdag is het belangrijk om goed te eten en te drinken. Vergeet niet om snacks en water mee te nemen, zodat je je energie op peil kunt houden. Denk hierbij aan:

  • Gezonde snacks, zoals fruit, noten en yoghurt
  • Waterflessen of bidons
  • Sandwiches of broodjes

Eet en beweeg tussendoor voldoende. Met snacks en water zorg je ervoor dat je gehydrateerd en geconcentreerd blijft, waardoor je optimaal presteert op de beurs.

NEEMT U DEEL AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP info@beursstand.nl

Ook onmisbaar in je stand: visitekaartjes, give-aways en handgereedschap

Het verzamelen van contactgegevens is essentieel op een beurs. Neem voldoende visitekaartjes mee en zet een opvallende bak of schaal neer, waar bezoekers hun kaartje kunnen achterlaten. 

Mensen laten eerder hun contactgegevens achter als ze iets kunnen winnen, dus bedenk meteen een leuke prijsvraag. Denk hierbij aan beursstand-gerelateerde prijzen die de aandacht trekken en jouw merknaam versterken.

Tip! Zet een QR-code op je visitekaartje die linkt naar je online profiel, website en contactformulier.
Dan kunnen beursbezoekers de QR-code eenvoudig scannen met hun smartphone en de contactgegevens direct opslaan. 

Werf beursbezoekers met aantrekkelijke giveaway 

Een giveaway is een beproefde methode om bezoekers je beursstand in te trekken. Wees wel origineel en zorg er altijd voor dat je bedrijfslogo op de weggever staat. 

Overweeg ook duurzame give-aways zoals herbruikbare waterflessen of milieuvriendelijke notitieboekjes, die niet alleen een goede indruk achterlaten, maar ook bijdragen aan een groenere beursomgeving.

Vergeet klein handgereedschap niet 

Klein handgereedschap, zoals een hamer, zaag en schroevendraaiers, komen altijd van pas. Het hoeft geen complete gereedschapskist te zijn, als je maar kleine klusjes kunt uitvoeren. Vergeet de schroeven en spijkers niet, en neem meteen een doosje trekbandjes mee. 

Investeer ook in ergonomisch handgereedschap en multifunctionele tools die ruimte besparen en het gemakkelijker maken om snel aanpassingen aan je stand te doen.

Pennen, kladblokken en paperclips

Kantoorbenodigdheden mogen in geen enkele beursstand ontbreken. Zorg voor voldoende pennen, kladblokken, paperclips en punaises. 

Voor weinig geld laat je pennen met je bedrijfsnaam bedrukken. Vermeld er je websiteadres bij en wie weet waar het toe leidt. Overweeg ook digitale visitekaartjes die via smartphones kunnen worden uitgewisseld, wat efficiënter is en minder papierverbruik oplevert.

Schone kleding en toiletartikelen

En daar ging de koffie over je hagelwitte overhemd… Dit soort ongelukken kun je helaas niet voorkomen. Neem daarom altijd reservekleding mee, bij voorkeur voor warme en koude situaties. En nu we het toch over kleding hebben: denk ook aan een eenvoudig naaisetje. Breekt een knoop af, dan kun je dit meteen herstellen. 

Kleed je verder niet te dik, want een zweetlucht vindt niemand prettig. Kies liever voor dunne lagen, zodat je eenvoudig kledingstukken aan- of uit kunt trekken. Dan heb je maximale flexibiliteit. 

Overweeg om bedrijfskleding te dragen die niet alleen representatief is maar ook comfortabel en praktisch voor een lange dag op de beursvloer. Test deze kleding vooraf! Schurende of onpraktische kleding heeft invloed op je prestaties. 

Hygiëne is belangrijk bij persoonlijk contact. Zo´n 70% van alle communicatie is non-verbaal en daar hoort geur zeker bij. Zorg dat deodorant binnen handbereik is, en neem desinfecterende gel en vochtige doekjes mee. Dan ben je op alles voorbereid. 

NEEMT U DEEL AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP info@beursstand.nl

Vergeet geheugenkaarten niet

Foto's zijn een geweldige manier om de sfeer en energie van de beurs vast te leggen. Zo kun je de beursbeleving herbeleven en delen met anderen die er niet bij konden zijn.En foto's van je producten of diensten in actie kunnen potentiële klanten een beter beeld geven van wat je aanbiedt.

Tegenwoordig kun je prachtige foto’s maken met een smartphone. Denk wel aan een extra geheugenkaart, voor het geval je toestel vol zit. 

Gebruik je een digitale camera? Denk dan aan de adapter en controleer of de geheugenkaart in de camera steekt. Je zal niet de eerste zijn die bij het afdrukken ontdekt dat hij ontbreekt. 

Overweeg ook om cloudopslag te gebruiken voor het veilig opslaan en delen van foto's en documenten, zodat je altijd toegang hebt tot belangrijke bestanden, zelfs als je apparaten verloren gaan of beschadigd raken.

Verder is het verstandig om een contactenlijst op te stellen met de telefoonnummers van alle betrokkenen, en een noodnummer voor calamiteiten. Zorg ervoor dat deze lijst zowel digitaal als op papier beschikbaar is, zodat je altijd toegang hebt, zelfs als je apparaten uitvallen of gestolen worden.

De juiste standbouwer en inrichting voor een succesvolle beursdeelname

Naast de juiste benodigdheden is een professionele stand en inrichting cruciaal voor een succesvolle beursdeelname. Kies een ervaren standbouwer die jouw wensen realiseert en waardevol advies geeft. Vergelijk offertes, let op kwaliteit, ervaring en flexibiliteit. Modulaire standbouw is populair vanwege de flexibiliteit, herbruikbaarheid en kostenbesparing.

Bekijk referenties en portfolio's van de standbouwer om hun werk te beoordelen. Vraag naar hun beschikbaarheid tijdens de beurs en ondersteuning bij transport en logistiek.

Een goed ingerichte stand trekt aandacht en nodigt bezoekers uit. Denk aan strategisch geplaatste displays, banners, productdemonstraties en interactieve elementen.

Investeer in een creatief en functioneel ontwerp dat past bij jouw merkidentiteit en de beursdoelstellingen. Een ervaren standontwerper kan een unieke stand creëren die een blijvende indruk achterlaat.

Door te kiezen voor de juiste standbouwer, een doordachte inrichting en een professioneel ontwerp, maximaliseer je de impact van jouw beursdeelname en vergroot je de kans op succes.

Welke onmisbare beursbenodigdheden neem jij altijd mee?

Met een aantrekkelijke beursstand en de juiste voorbereiding voorkom je stressvolle situaties op de beursvloer. In dit artikel ontdek je welke benodigdheden wij onmisbaar vinden. Misschien ontbreken er dingen en heb je aanvullingen? We horen ze graag van je, zodat iedereen ontspannen aan zijn volgende beurs begint. Laat hieronder je reactie achter.


Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.