Beursstands opgebouwd uit truss-systemen (truss-stands)

truss systems

Truss systemen zijn niet meer weg te denken als het gaat om het bouwen van beursstands. “Truss-stands”, die voornamelijk zijn gebouwd m.b.v. deze truss-systemen zie je op nagenoeg alle beurzen.

Wat zijn truss-systemen?

Truss systemen zijn van oorsprong driehoekige constructies die voornamelijk werden gebruikt voor het maken van grote overspanningen. Zoals bijvoorbeeld in de bruggenbouw. Hun specifieke constructie zorgde ervoor dat dergelijke overspanningen relatief zwaar belast konden worden. Dit is er ook de reden van dat truss systemen nog steeds veel gebruikt worden in theaters en op podia om bijvoorbeeld grote en zware theaterspots aan te bevestigen.

truss-stands

Je kunt op ons vertrouwen!

Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam

Rob-Dirkzwager.jpg

Truss frames zijn bijna altijd gemaakt van aluminium en bestaan uit delen die d.m.v. conische koppelingen op sterke wijze onderling verbonden kunnen worden. Om hoeken en verbindingen te kunnen maken zijn er bij de meeste trussystemen vele soorten koppelstukken leverbaar. Hiermee kunnen hoeken in vele radiussen en in verschillende richtingen gemaakt worden. De kleur van truss systemen kan soms gekozen worden. Standaard zijn truss systemen aluminium kleurig maar ze kunnen ook gepoedercoat worden in een RAL-kleur die past bij bijvoorbeeld uw huisstijl. Het meest gebruikt zijn rechte truss-delen, maar ook gebogen truss-delen zijn mogelijk.
 

Truss systemen op beurzen – Truss stands

Maar ook op beurzen zie je zoals gezegd veel trussen en truss-systemen gebruikt worden. En ook daar worden ze gebruikt voor het ophangen van verlichting. Maar dat is niet het enige. Op beursstands worden trussen ook gebruikt om full colour bedrukte doeken aan te hangen. En daarmee kan een dergelijk truss systeem dus als basis dienen voor een complete beursstand. 

Een beursstand kopen met een robuust en “technisch” uiterlijk dat er stoer uitziet en echt de aandacht trekt? Vooral op grotere beursstands komen truss systemen goed tot hun recht. Dergelijk truss-stands kunnen in basis op twee verschillende manieren worden opgebouwd:

1.    De trussystemen worden vanaf de grond opgebouwd. 
2.   De horizonatale truss-frames worden opgehangen aan het dak van de beurshal of beurslocatie.

In het eerste geval gaat het opbouwen van de truss-stand redelijk snel. De beursstand bestaat dan uit staanders die de horizontale truss-delen ondersteunen. Aan deze horizontale truss-delen wordt dan in veel gevallen de communicatie (meestal bedrukte doeken of zeildoeken) gehangen. Tevens worden op deze horizontale delen meestal de verlichting bevestigd. 

In het tweede geval zijn er geen staanders nodig om de truss frames te ondersteunen. Het gehele trusssysteem wordt in dat geval door een hoogwerker aan staalkabels opgehangen aan het plafond van de beurshal.

DEELNAME AAN EEN BEURS?

Je kunt ons bereiken op 055-3238555 of op INFO@BEURSSTAND.NL

Welke soorten truss systemen zijn er?

Truss systemen zijn oorspronkelijk vooral driehoekig, maar tegenwoordig bestaan er ook andere varianten. Doorgaans zie je in beursstands de volgende truss-varianten gebruikt worden:

1.    Driehoekige truss systemen
2.   Rechthoekige trusssystemen
3.   Ladder truss-systemen

Beursstand advies. Welk type truss-systeem voor uw beursstand het meest geschikt is hangt af van wat u mooi vindt, maar ook van de mate van “belasting” van de truss-systemen. Vierkante trusssystemen kunnen zwaarder worden belast als driehoekige truss-systemen. Driehoekige truss-systemen kunnen weer zwaarder belast worden als ladder truss-systemen. Voor het gebruik van truss-systemen als constructie, gelden op sommige beurzen strenge regels ta.v. de stevigheid en degelijkheid. Ook moeten dergelijke constructies “geaard” worden om te voorkomen dat in het geval van kortsluiting de constructie onder stroom zou komen te staan (dit laatste zou op uw bezoekers overigens wel een onuitwisbare indruk achter laten, maar het is maar de vraag of dat het type indruk is dat u graag wilt maken;))

Voordelen van truss systemen voor het gebruik in beursstands

Truss systemen hebben een opvallende en bijzondere look. Als deze “technische en “robuuste” look past bij uw bedrijf kunnen deze truss systemen heel goed gebruikt worden als basis van uw beursstand. 

Het type truss systeem kiest u daarbij het beste aan de hand van de grootte van uw stand en de uitstraling die u wilt realiseren. Voor grote beursstands dus grove truss systemen met een grote diameter/afmeting en fijnere trusssystemen (kleinere diameter/afmeting) bij een bescheidener beursstand.

Omdat truss systemen relatief snel opgebouwd kunnen worden is een beursstand opgebouwd uit truss-systemen vaak erg betaalbaar, ook omdat de geprinte doeken die in deze truss-systemen worden gebruikt dit meestal zijn. Omdat truss-systemen zeer duurzaam zijn kunnen ze heel vaak worden verhuurd door standbouwers wat ook de prijs drukt. Hierdoor zijn truss-systemen ook behoorlijk “groen” (milieuvriendelijk). Er hoeven immers geen wanden getimmerd en geverfd te worden en ze kunnen keer-op-keer worden ingezet.

Truss constructies als “hanging banners”

Overigens zie je ook vaak ronde of rechthoekige trussen gebruikt worden, opgehangen bóven de beursstand. De beursstand zelf is dan vaak helemaal niet opgebouwd uit truss-systemen. De ronde of rechthoekige truss heeft in dat geval vooral de functie van aandachtstrekker en communicatiedrager. “Hanging banners”, zo worden deze constructies ook wel genoemd.

Opvouwbare truss systemen en deco truss-systemen?

Sinds kort zijn er ook opvouwbare trusssystemen en deco truss-systemen op de markt. Deze zijn gemaakt van mat-zwarte kunststof i.p.v. aluminium waardoor het gewicht een stuk lager is als bij “gewone” truss-systemen. Bovendien krijgen de trussen hierdoor een chique uitstraling. Dergelijke opvouwbare truss-systemen zijn vooral geschikt voor bedrijven die zelf gemakkelijk hun stand willen kunnen bouwen en vervoeren (opvouwbaar). Ook voor het bouwen van een relatief eenvoudige beurswand kan zo’n (opvouwbare) “Deco Truss” of “Expo Truss” systeem erg geschikt zijn. Licht in gewicht, eenvoudig te vervoeren en snel op te bouwen.

Opvouwbare kunststof truss-systemen kunnen natuurlijk niet zo zwaar belast worden als aluminium truss systemen, maar dat is ook niet de functie ervan. Deze truss systemen hebben met name een decoratieve functie en de functie van communicatiedrager.

Tip. Expo Beursstand levert alle diensten voor beursstands die je maar kunt wensen. Van online beursstand ontwerp tot standbouwcommunicatie en van op- en afbouw tot beursstandverhuur. Ervaar de vele mogelijkheden in een van onze showrooms in binnen- en buitenland.

Wil je een gratis beursstand-ontwerp ontvangen voor je aankomende evenement? Stuur dan een mail naar info@beursstand.nl of bel ons op: 055-3238555.


Gerelateerde berichten

Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.