Een vakbeurs in het buitenland

Wanneer je deelneemt aan een beurs of evenement in het buitenland heb je van alles ‘meer nodig’: meer tijd, meer geld en een nog betere planning.

een-vakbeurs-het-buitenland

Kennis van de lokale markt

Is jullie marktkennis op peil of willen jullie op de beurs (ook) de markt in het betreffende land leren kennen. Overweeg om de eerste keer alleen als bezoeker naar de specifieke vakbeurs te gaan, ter voorbereiding van deelname aan de volgende editie. Mocht je toch de overweging maken om als standhouder op een buitenlandse beurs te gaan staan dan heb je in principe vier mogelijkheden om aan beurs deel te nemen:

1. Directe deelname aan een (vak)beurs
Een belangrijk deel van de voorbereiding worden opgedragen aan een internationaal georiënteerd standbouwbedrijf zoals Expo Display Service. Dit neemt niet weg, dat de laatste dag(en) toch een medewerker van het deelnemende bedrijf aanwezig moet zijn voor de definitieve inrichtingen en toezicht op het plaatsen van producten of machines.

2. Deelname aan collectieve Nederlandse inzendingen
Afhankelijk van de aard van de beurs kan aan deze manifestatie met een kleiner budget worden deelgenomen. Brancheverenigingen, bepaalde ministeries en het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering zijn organisatoren van deze inzendingen. Je profiteert dan van de collectieve voorzieningen, terwijl het bereik in een bepaalde branche aanzienlijk kan zijn; Je moet je hierbij wel de vraag stellen of een NL-imago gewenst is en of jouw bedrijf in de juiste afdeling van de desbetreffende hal staat;

3. Deelname aan collectieve stands
Georganiseerd door bijvoorbeeld de Exportbevordering- en Voorlichtingsdienst en/of een brancheorganisatie. Deze deelname beperkt zich tot het demonstreren van enkele producten of foto’s. De stands zijn vaak onbemand, de kosten zeer laag maar het effect uiteraard niet zo groot.

4. Participatie aan beurs met lokale partner
Juiste inzet van locale mensen en locaal beschikbare monsters of producten leidt tot een efficiënte organisatie en rendabele beursstand. De presentatie is beter vanwege het gecombineerde inzicht van de locale partner en de inbreng van de eigen organisatie.

Buitenlandse beurzen

De belangrijkste voordelen van een beurs:

  • Bezoekers komen uit zichzelf en hebben dus bij voorbaat belangstelling voor uw product of dienst.
  • Het is een goede gelegenheid om gesprekken te voeren op ‘neutraal’ terrein met bijvoorbeeld potentiële klanten, concurrenten, afnemers, importeurs of handelsagenten.
  • Alle zintuigen kunnen worden aangesproken (horen, zien, voelen, ruiken en proeven).
  • Beurzen en tentoonstellingen staan vaak in het teken van optimisme, vitaliteit en vernieuwing.
  • Ze zijn de ideale plaats voor productdemonstraties en verhelderende informatie.
  • Deelname op zichzelf betekent al publiciteit.

Een overzicht alle beurzen in Nederland en België vind je op Beursagenda,  AUMA en Expo Database

Lees je vooraf in

Neem de tijd om wat onderzoek te doen en meer te weten te komen over het land, de stad, mensen en de regelgeving van de beurs. Zorg dat je kennis hebt van de cultuur verschillen. Wat wordt beschouwd als beleefd en ‘politiek correct’. En laat je gebruikelijke verwachtingen los. Er zullen veel dingen anders uit pakken dan je vooraf had verwacht/gepland.

Money!

Zorg dat je altijd contant geld op zak hebt. Het is namelijk nog niet overal mogelijk om te pinnen of met creditcard te betalen. Het is verstandig om bij de telefoon-provider een buitenlandbundel aan te vragen. Zo houd je onverwachte kosten in de hand.

Opbouw beursstand

Bij Expo Display Service kan er een opbouw team uit het buitenland worden ingeschakeld voor het opbouwen en weer afbreken (afbouwen) van uw beursstand, beurswand of expositiemateriaal. Hierdoor bent u verzekerd van de beste service tegen scherpe tarieven. Voordeel van het aan ons uitbesteden van het logistieke gedeelte rondom uw beursstand, beurswand of expositiemateriaal is naast het gemak ook de zekerheid dat het materiaal langer meegaat en in optimale conditie blijft.

Standbemanning

Deelname aan een beurs in het buitenland betekent extra zorg voor de standbemanning. Te beginnen bij het regelen van reis en verblijf. Denk ook aan de verzekeringen. Is de arbeidsongevallenverzekering ook geldig in het betreffende land?

Presentatie

Op een buitenlandse beurs moet u rekening houden met de gebruiken en gewoonten van het land. In landen waar het analfabetisme erg hoog is, kunt u zich bijvoorbeeld beter met foto- en filmmateriaal presenteren dan met een brochure.

Het deelnemen aan een internationale beurs is een hele onderneming. Zorg dat je genoeg tijd hebt voor de voorbereidingen en ga er voor! Er zullen zich vele mooie kansen voordoen.


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

Je kunt ons bereiken op 055-3238555 of op INFO@BEURSSTAND.NL

Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met u op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.