7 beurs giveaways die beursbezoekers wél willen hebben

7 beurs giveaways die beursbezoekers

Giveaways zijn onmisbaar op beurzen. Met een goede weggever vergroot je je naamsbekendheid, werf je nieuwe klanten en verzamelen je kostbare data. Dit maakt ze onmisbaar voor een succesvolle beursdeelname. 

Niet alle weggevers zijn even effectief. In dit artikel ontdek je 7 beurs giveaways die beursbezoekers wél willen hebben. En waarom ze zo effectief zijn. Lees dus snel verder en krijg onmisbare tips voor de perfecte giveaway.

7 beurs giveaways die beursbezoekers wél willen hebben

NEEMT U DEEL AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP info@beursstand.nl

Waarom giveaways onmisbaar zijn op beurzen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat investeren in giveaways loont. Zo onthoudt 70% van de beursbezoekers de bedrijfsnaam van de aanbieder van een geschenk. Dit percentage neemt snel af als de giveaway vergeten of weggegooid wordt.

Goede giveaways zijn een must voor een succesvolle beursdeelname. Daar zijn verschillende redenen voor. 

Giveaways zijn een effectieve manier om je merknaam en logo onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. Ze onthouden je merknaam beter en nemen eerder contact op. 

Werf leads met weggevers. Vraag contactgegevens in ruil voor een cadeautje en stel zo snel een ​​lijst op met potentiële klanten. Die kun je later benaderen met een vervolgaanbod.

Overtuig mensen laagdrempelig je producten of diensten uit te proberen. Als ze eenmaal aan je product of dienst hebben geroken, zijn ze eerder geneigd het te kopen.

Versterk je imago. Je laat zien dat je gul bent en om je klanten geeft. Met duurzame weggevers laat je zien dat je begaan bent met het milieu.

Onderscheid je van concurrenten. Je wilt zo snel mogelijk de aandacht trekken van potentiële klanten op een overvolle beursvloer. Dit lukt sneller met waardevolle weggevers. 

Verzamel data door QR-codes of online formulieren aan de giveaway te koppelen. Zo leer je de interesses en behoeften van je doelgroep beter kennen.

Giveaways dragen bij aan een leuke en positieve sfeer op de beurs. Iedereen vindt het leuk om een cadeautje te krijgen en dit verbetert de beursbeleving.

???? Tip! Werk samen met een ervaren standbouwer, die je giveaways op een effectieve manier presenteert. 

Effectieve giveaways hoeven niet origineel te zijn

USB-sticks, paraplu's en snoeppotten: relatiegeschenken zijn er in alle soorten en maten. Wat maakt een relatiegeschenk nu tot een succes?

Een geslaagde giveaway draagt op regelmatige basis een gerichte boodschap uit aan een duidelijk gekozen doelgroep. Je wilt dus vaker te zien zijn dan een keer, want herhaling is de kracht van reclame. 

Veelgemaakte fouten bij het kiezen van giveaways

Veel exposanten kiezen giveaways zonder duidelijke strategie. Ze bestellen weggevers omdat het een trend is of ze het zelf leuk vinden. Door te investeren in giveaways zonder strategie, verspil je je budget en is de kans groot dat je de gewenste resultaten niet behaalt.

Je kunt op ons vertrouwen!

Ik garandeer je een stress vrije
Beurs in Amsterdam

Rob-Dirkzwager.jpg

Tips voor het kiezen van de perfecte giveaway

Bestel niet zomaar giveaways, maar bepaal eerst wat je wilt bereiken. Deze vragen helpen je daarbij: 

 • Wie wil je bereiken met de giveaway?
 • Welke boodschap wil je dat ze onthouden?
 • Welke dingen gebruiken ze dagelijks, thuis of op hun werk?

Bepaal zo eerst je doel, voor je naar de oplossing gaat kijken. Dan is de kans op succes een stuk groter. 

Kies voor herbruikbare items

Herbruikbare giveaways gaan langer mee dan wegwerpartikelen. Dit betekent dat je merklogo langer zichtbaar is, wat leidt tot een hogere ROI op je marketinginvestering. We zetten een aantal voorbeelden van duurzame items op een rij. 

1. Kleding

Denk aan T-shirts, sokken of een muts met een trendy design of een grappige slogan die past bij jouw merk. De fabricagekosten zijn relatief laag en als ze er goed uitzien vinden ze gretig aftrek. Bovendien nodigen ze sterk uit tot hergebruik.

Voorbeelden:

 • Een T-shirt met een opdruk van jouw bedrijfslogo en slogan.
 • Sokken in de kleuren en met het logo van jouw bedrijf.
 • Een muts met een grappige quote die echt bij jullie past.

2. Herbruikbare waterfles

Dopper staat bekend om zijn duurzaamheid en dat past helemaal in de tijdgeest. Als bedrijf laat je met een herbruikbare waterfles zien dat je milieubewust bent. Voor beursbezoekers is de fles ideaal op kantoor of tijdens uitstapjes. Kies voor een fles met een opvallende kleur of design, en laat hem bedrukken met je logo en eventueel een slogan.

Voorbeelden:

 • Een Dopper waterfles in een speciale editie voor jouw beursdeelname.
 • Een waterfles met een ingebouwde fruitinfuser.
 • Een geïsoleerde waterfles die dranken warm of koud houdt.

3. Katoenen tas met opdruk

Bedrukte katoenen tassen zijn populair als relatiegeschenk. Ze zijn duurzaam en bieden volop ruimte voor een logo of reclame-uiting. Kies voor een tas van goede kwaliteit die lang meegaat. Ga voor een trendy design of een klassieke tas in een neutrale kleur.

Voorbeelden:

 • Een katoenen tas met een opdruk van jouw bedrijfslogo.
 • Een tas met een inspirerende quote die past bij jouw merk.
 • Een tas die speciaal is ontworpen voor jouw beursdeelname.

4. Koffiemok

Een prettige en opvallende koffiemok komt elke dag van pas. Laat ze subtiel of juist opvallend bedrukken met tekst of een logo. Ook leuk: een koffiemok met ingebouwde theelepel of een mok met een speciale functie, zoals een thermoskan of een beker met een deksel.

Voorbeelden:

Een koffiemok met een grappige quote over koffie.
Een mok met een opdruk van jouw bedrijfslogo en slogan.
Een mok die je speciaal laat maken voor jouw beursdeelname.

5. Telefoonhouder

Je telefoon neem je overal mee naartoe. Met een inklapbare standaard en plakrand kun je er prettig handsfree mee bellen. Een telefoonhouder met bedrukking heb je al vanaf 90 cent per stuk. Kies voor een telefoonhouder die compatibel is met verschillende soorten telefoons en die gebruikers eenvoudig bevestigen.

Voorbeelden:

 • Een universele telefoonhouder voor op het bureau of in de auto.
 • Een telefoonhouder met een ingebouwde oplader.
 • Een waterdichte telefoonhouder voor gebruik in de badkamer of op het strand.

6. Bureauaccessoires

Pennen, kladblokken of een rekenmachine: kantoorbenodigdheden zijn niet de spannendste weggevers, maar ze werken wel! Geef er een eigentijdse draai aan en de kans is groot dat beursbezoekers ze dagelijks gebruiken én je naam zien. Kies voor pennen met een opvallende kleur of design, of ga voor een set accessoires met een luxe uitstraling.

Voorbeelden:

 • Een set pennen in de kleuren van jouw merk.
 • Een kladblok met een grappige quote over werk.
 • Een rekenmachine met een ingebouwde zonnecel.

7. Display-reinigers met opdruk:

Vieze vingers en stof op het scherm van je computer, tablet of smartphone? Iedereen heeft er last van. Laat schoonmaakdoekjes bedrukken met je bedrijfsnaam en je voorziet in een behoefte. Ze zijn er al voor 47 cent per pakje. Kies voor displayreinigers die geschikt zijn voor alle soorten schermen en die streeploos schoonmaken.

Voorbeelden:

 • Een set display-reinigers in verschillende formaten.
 • Display-reinigers met een antibacteriële werking.
 • Display-reinigers in een dispenser met jouw bedrijfslogo.


"Een professionele giveaway helpt je om meer bezoekers naar je beursstand te trekken en je naamsbekendheid te vergroten."

NEEMT U DEEL AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP info@beursstand.nl

Duurzame giveaways zijn helemaal van deze tijd

Steeds meer mensen zijn begaan met het milieu en kiezen voor duurzame producten. Dit geldt ook voor giveaways. Kies voor een duurzame giveaway als je een positieve impact wilt maken op het milieu en je imago wilt versterken.

Wil je duurzame giveaways inzetten, kies dan voor herbruikbare items, Denk aan waterflessen, tassen, koffiemokken en powerbanks.

Er zijn veel giveaways die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, zoals PET-flessen, papier en textiel. Gerecyclede materialen zijn een duurzame en verantwoorde keuze, en door ze te gebruiken laat je zien dat je begaan bent met het milieu.

Kies voor lokale leveranciers. Dit helpt om de CO2-uitstoot te verminderen en de lokale economie te steunen.

Ga voor een giveaway met een eco-label. Er zijn verschillende ecolabels die garanderen dat een product op een duurzame manier is geproduceerd.

Duurzame giveaways zijn een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten, je imago te versterken en een positieve impact te maken op het milieu.

Voorbeelden van duurzame giveaways:

 • Bamboe tandenborstel als duurzaam alternatief voor de plastic tandenborstel.
 • Biologisch katoenen T-shirt, gemaakt van duurzaam geteeld katoen dat op een duurzame manier is geteeld.
 • Herbruikbare koffiebeker.

Met een beetje creativiteit zijn er talloze mogelijkheden om duurzame giveaways te vinden die passen bij jouw merk, doelgroep en de boodschap die je wilt uitdragen. 

Laat je beursstrategie slagen met slimme giveaways

Om je beursdeelname te laten slagen is een doordachte giveaway-strategie onmisbaar. Kies voor relevantie, uitstraling en doelgerichtheid.

Denk op de eerste plaats na over de interesses en behoeften van de mensen die je wilt bereiken. Wat vinden ze leuk? Wat kan hun leven makkelijker maken? Door een relevante giveaway te kiezen, zorg je ervoor dat mensen hem daadwerkelijk zullen gebruiken en waarderen.

Zorg ervoor dat de weggever er zo uit ziet dat mensen hem ook echt willen hebben en gebruiken. Kies voor een trendy design, gebruik hoogwaardige materialen en maak de giveaway praktisch en leuk.

Vergeet branding niet. Bedruk de giveaway met je logo en contactgegevens. Zo zorg je ervoor dat mensen je bedrijf onthouden en je altijd in hun gedachten blijft.

Promoot - tot slot - je giveaway actief op de beurs. Laat mensen weten dat je giveaways hebt en waar ze deze kunnen vinden. Maak gebruik van banners, flyers, social media en je standpersoneel om de aandacht te trekken.

Volg je deze tips consequent, dan maak je van je weggever een krachtig marketinginstrument. Je bereikt sneller je ideale klanten, vergroot je naamsbekendheid en haalt maximaal rendement uit je beursdeelname.


Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.