Wat is een goede plek voor je beursstand?

Stel je voor dat je met jouw beursstand op een specifieke vakbeurs aanwezig wilt zijn. Je hebt daarvoor de nodige beursmaterialen in huis en wilt daarmee breed publiek bereiken. Maar wat is nu precies de beste plek op de beursvloer? 

Voor het bepalen van de beste plek zijn er enkele handvatten te geven om de meest strategische plek te kiezen. Waar het natuurlijk om gaat is dat op de locatie van jouw standkeuze:

  • Er ook daadwerkelijk bezoekers rondlopen. Hoe meer hoe beter;
  • Jouw beursstand goed opvalt, en
  • Jouw beursmaterialen de volle aandacht krijgen van de bezoekers

Klinkt simpel en dat is het ook. 

Wat is een goede plek voor je beursstand?

Inschatting voor de beste standlocatie

Om een goede inschatting te kunnen maken over wat de beste plek voor jouw beursstand  zou kunnen zijn, is het in ieder geval belangrijk te kijken naar de onderstaande punten:

  • seminars en lezingen;
  • terras of catering op de beursvloer;
  • attracties;
  • stands in de loop;
  • ruimte rondom jouw stand;
  • concurrentie.

Seminars en lezingen

Veel beurzen worden gecombineerd met het houden van seminars en het geven van lezingen over een bepaald onderwerp binnen het vakgebied van de desbetreffende beurs. Meestal worden deze gehouden in een conferentiezaal die zich in directe verbinding met de “beursvloer” bevind. Veel bezoekers komen speciaal naar de beurs om daar deel te nemen aan zo’n seminar. De ruimten direct rondom deze conferentiezaal kunnen dan ook een prima plek zijn voor jouw beursstand of jouw beursmaterialen omdat er hier veel “traffic” is.

Attracties

Ook speciale attracties op de beurs die georganiseerd worden door de beursorganisatie of door mede-standhouders kunnen zorgen voor extra “traffic” op jouw beursstand. Vooral op publieksbeurzen worden vaak veel activiteiten georganiseerd die veel mensen laten stoppen en kijken. Als mede-standhouder vlak bij zo’n bedrijf dat een attractie organiseert kun je hiervan meeprofiteren.

Bijzondere acties of attracties worden vaak in overleg met de beursorganisator georganiseerd. Soms moet de beursorganisator hiervoor zelfs toestemming geven. Het kan dan ook geen kwaad hiernaar te vragen.

Ruimte rondom jouw stand

Hoe meer ruimte er om jouw beursstand is en hoe breder de gangpaden eromheen, hoe meer aandacht de beursstand krijgt. Dit komt voornamelijk omdat de aandacht minder wordt afgeleid van jouw beursmaterialen door andere beursstands en de omgeving.

Het valt echter voor een beursorganisator vaak niet mee om te komen tot een definitieve plattegrond. En daarom wordt er tijdens de periode waarin de standruimten worden verkocht vaak veel geschoven met oppervlakten. Beursstands worden dan vaak breder en/of dieper verkocht dan in eerste instantie gepland. Dit om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan de wensen van de klant. Door het verschuiven van deze ruimten kunnen ook de gangpaden breder worden of smaller als oorspronkelijk gepland. Liever ruime en brede paden rondom jouw beursstand dan smalle gangpaden, is onze ervaring. Jouw beursstand komt veel beter tot zijn recht als er meer ruimte omheen is. 

Terras - catering op de beursvloer

Een ander voorbeeld van zo’n “stop, - of verzamelpunt” is een terras waar hapjes en/of drankjes worden geserveerd. Het bezoeken van een beurs is vermoeiend, dus plekken waar bezoekers even kunnen zitten, rusten en eten of drinken zijn meestal interessante plekken voor jouw beursstand of beursmaterialen omdat zich hier de nodige bezoekers bevinden. Dat wil overigens nog niet zeggen dat die mensen ook aandacht voor uw beursstand hebben, dat is weer een ander verhaal…

Beursstands 'in de loop' 

Voor hoekstands (dus stands die aan een zijkant dicht zijn) geldt ze de meeste (het langste) aandacht krijgen als de open zijde van de beursstand “in de loop ligt. Logisch, want alleen op die manier is jouw beursstand het langste in beeld. 

Het is dus belangrijk te proberen een beeld te vormen van de 'routing' van de bezoekers. Nu is nooit met 100% zekerheid te zeggen hoe deze zal zijn, maar over het algemeen geldt dat bezoekers geneigd zijn meer/sneller aandacht te geven aan beursstands die aan de rechterkant van de door hun gekozen route liggen. Om die reden zijn de buitenpaden vaak goed. Wel zijn dit over het algemeen de kleinere (standaard) beursstands. 

Concurrenten

Laat je goed informeren waar jouw directe concurrenten zich bevinden. En bedenk wat jij ervan vindt als jouw beursstand direct naast of tegenover die van jouw concurrent komt te staan. In sommige gevallen probeert de beursorganisator bedrijven die dezelfde business uitoefenen allemaal bij elkaar te plaatsten. Dit met de gedachte dat het voor bezoekers die op zoek zijn naar dergelijke bedrijven gemakkelijker is om een compleet aanbod te zien. En dat is natuurlijk ook zo.

De vraag is echter wat jij daarvan vindt als standhouder. Vindt je dat prima of staat je zelfs graag direct bij jouw concurrent(en), dan is er niets aan de hand. Als dat niet zo is, dring dan liever aan op een andere plek voor jouw beursmaterialen. Natuurlijk geldt dit niet voor zeer specialistische “verticale” (vak)beurzen. Daar sta je met alleen maar concurrenten.

Probeer je ook zo snel mogelijk in te schrijven. Hoe later je inschrijft, des te ongunstiger vaak de beschikbare plaatsen voor jouw beursstand nog zijn. Ook een goede verstandhouding met de beursorganisator kan helpen bij het vinden van de beste plek op de beurs.


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

Je kunt ons bereiken op 055-3238555 of op INFO@BEURSSTAND.NL

Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met u op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vraag je gratis 3d design aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezoek onze showroom

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.