Vijf snelle tips om jouw uitgaven voor beurs graphics te beperken

Tentoonstellingen en beurzen bieden een geweldige kans om jouw merk kenbaar te maken in de hoofden van klanten en gekwalificeerde zakelijke leads. Met zoveel concurrentie om je heen wordt het moeilijk om je te onderscheiden in de zee van exposanten. Om jouw aanwezigheid op een beurs tot een succesvolle deelname te maken, heb je de juiste beursstands nodig die je helpen een positieve impact te maken op jouw doelgroep. 

We weten allemaal dat exposeren geen goedkope aangelegenheid is, maar er zijn verschillende manieren te vinden om meer waar voor ons geld te krijgen.  Elke exposant, ongeacht de bedrijfsgrootte, verdient het om de beste prijs-kwaliteitverhouding te ontvangen. Dus, hier zijn een paar tips die een hoop geld zouden kunnen besparen op de graphics van de tentoonstelling zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Vijf snelle tips om jouw uitgaven voor beurs graphics te beperken
1. Tijdige planning van het ontwerp

Een goede planning is het belangrijkste onderdeel, en kan tegelijkertijd besparen in de kosten van het stand ontwerp. Een goede voorbereiding voorkomt fouten en hoge last-minute kosten. Een ander belangrijk element waarmee rekening gehouden moet worden bij de aankoop van beursstands is de begrotingsplanning. Ga daarom op zoek naar de grootte en het type van de stand die zou passen in jouw budget. Vooraf plannen voorkomt buitensporige kosten en zorgt ervoor dat deadlines behaald worden. 

2. Denk goed na over het ontwerp

Bij de planning van tentoonstellingen kun je op zoek gaan naar een modulaire beursstand die relatief goedkoper is dan een op maat gemaakte stand en tevens herbruikbaar is. Over het algemeen kunnen de afbeeldingen niet worden hergebruikt omdat ze een specifiek bericht bevatten of standnummers hebben. Om jouw graphics opnieuw te kunnen gebruiken zul je de componenten consistent moeten houden voor een andere show. Zo bespaar je veel geld op het ontwerp van jouw beursstand. Je zou op zoek kunnen gaan naar standbouwers in Nederland die een grafisch ontwerpteam in huis hebben en over stock foto’s beschikken om zo in de kosten van de ontwerpfase te kunnen snijden.

3. Graphics van verschillende stoffen

Wanneer je van plan bent om een beursstand te kopen, kijk vooral ook naar de optie om stoffen toe te passen voor jouw stand graphics. Ze zijn duurzaam, licht van gewicht en stralen energie uit. Tijdens het transporteren of opslag in de opslagplaats hoeven ze niet te worden verpakt in lastige kratten of speciale verpakkingen. De belangrijkste rol van stoffen graphics is dat ze altijd op HD-kwaliteit afgedrukt worden. Stofafbeeldingen zijn op de lange termijn kosteneffectief. Beursstands die uit stofafbeeldingen bestaan, gaan bovendien waarschijnlijk langer mee omdat ze gemakkelijker te reinigen zijn.

4. Kosteneffectieve Techniek

Voeg vooral niet alleen banners, posters of andere grafische componenten toe die niet eens in het frame passen om creatieve beursstands te hebben. Zoek bijvoorbeeld naar Nederlandse standbouwers die de graphics produceren in dezelfde stad als waar jouw beurs zal plaatsvinden, dit zal je in staat stellen om de transportkosten te verlagen. Je kunt ook op zoek naar leveranciers die creatieve beursstands te huur aanbieden wat zeker een kosteneffectieve optie mogelijk maakt. Informeer bij het selecteren van het materiaal altijd naar de stock maten om eventuele dubbele materiaalkosten te voorkomen.

5. Zorgvuldig creëren

Wanneer je een modulaire beursstand of een ander type stand koopt, vergeet dan niet de afbeeldingen te controleren voordat je deze daadwerkelijk afdrukt. Het is altijd van essentieel belang dat je de volledige inhoud proefleest en alle ontwerpcomponenten controleert voordat je de uiteindelijke afdruk maakt, om kleine fouten die tot herbewerking leiden te voorkomen. Zelfs wanneer je jouw gehuurde beursstand koopt, moet je secuur de ontwerp elementen en tentoonstellings graphics nalopen om een probleemloze beursbeleving te hebben.

Elke exposant neemt deel met de bedoeling zijn producten en diensten te promoten en een sterke band op te bouwen met zijn prospects. Niemand zou ooit meer willen uitgeven en er minder voor terugkrijgen. Dus, als jouw bedrijf van plan is om deel te nemen en kostenbesparende maatregelen nodig heeft voor het ontwerp van jouw beursstand voor een succesvol evenement zonder grote kosten, houd dan rekening met de bovenstaande tips om kosten te besparen op jouw beurs graphics.

12 opvallende feiten over de waarde van vakbeurzen
De ultieme contentstrategie voor je volgende vakbeurs 
Checklist stand bemanning: wat iedere exposant moet weten 


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP INFO@EXPOEXHIBITIONSTANDS.NL

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met u op.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

Mijn Stand Ideeën

Mijn standideeën

Bel mij terug

Maak een afspraak

: