2. Huur een beursstand
Is een beursstand kopen te duur, of wil je hem eerst uitproberen? Overweeg dan een beursstand te huren. Dit is weliswaar verhoudingsgewijs duurder dan kopen, maar je kunt de stand uitproberen en kijken hoe het publiek reageert.
3. Maak je beursstand tijdloos
Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar richt je stand zoveel mogelijk tijdloos in. Houd rekening met slogans, graphics en trendgevoelige informatie die misschien volgend jaar al gedateerd is.
Tijdgebonden informatie kun je ook tonen op andere dragers, zoals folders, roll-up banners of een beeldscherm met interactieve presentatie. Een ervaren standbouwer kan je hierover meer vertellen.
4. Gebruik roll-up banners
Roll-up displays en banners zijn al jaren populair op beurzen en evenementen en niet zonder reden. Ze wegen weinig, je zet ze snel op en je laat ze eenvoudig bedrukken met logo´s en afbeeldingen.
Roll-up displays is slechts een voorbeeld van voordelige standbouw services. Een ervaren standbouwer als Expo Beursstands laat je er graag veel meer zien. Zo presenteer je je bedrijf of organisatie professioneel en voordelig op evenementen en beurzen.
Doen. Laat Expo Beursstands een gratis online ontwerp van je beursstand maken. Dan weet je precies wat er financieel en praktisch mogelijk is.
5. Huur lokaal en bespaar transportkosten
Neem je deel aan internationale beurzen, dan kun je wellicht geld besparen door lokaal benodigdheden te huren. Denk aan tafels, belichting en stoelen. Huren is in sommige gevallen goedkoper dan transporteren. Transportkosten kun je ook besparen door gebruik te maken van opvouwbaar beursmeubilair.
6. Bouw je stand zelf op
Bedrijven als Expo Beursstands Stands bieden talloze diensten voor beursstands. Zo kunnen ze de beursstand voor je opbouwen, maar je kunt het ook zelf doen. Het laatste is uiteraard goedkoper, maar dan moet je stand zich daar wel voor lenen. Vraag hiernaar bij het laten ontwerpen en produceren van een stand.
Lees in dit artikel meer over zelfbouwstands en Full Service Concept stands.
7. Laat je stand niet in het weekend opbouwen
Begint een beurs op maandag en wil je de stand laten opbouwen, dan moet dit meestal in het weekend. Vakmensen zijn dan vaak schaars en je betaalt waarschijnlijk een weekendtoeslag. Soms kan het opbouwen al op donderdag of vrijdag. Dit bespaart de toeslag en je hebt een grotere keuze uit betaalbar vakmensen.
8. Bespaar op beurskleding
Je kunt als beurscrew dure bedrijfskleding aanschaffen, maar op veel beurzen mag het wel wat informeler. Spreek met je beurscrew vaste kleuren of kledingvoorschriften af en laat iedereen de details zelf invullen. Het bespaart geld en een eigen ‘touch’ zorgt voor persoonlijkheid en diversiteit.
9. Kies voor slim inpakmateriaal
Degelijk inpakmateriaal is belangrijk om beursbenodigdheden efficiënt en schadevrij te vervoeren. Bespaar hier in eerste niet op en kies voor kwaliteit en ruimtebesparing. Op termijn verdien je dit ruimschoots terug.
10. Profileer je digitaal
Met een bedrukte beurswand presenteer je je bedrijf of organisatie professioneel en elegant. Het vervangen of opnieuw laten bedrukken van een wand neemt echter een flinke hap uit je budget. Combineer daarom ‘analoog’ met ‘digitaal’.
Kies een tijdloze beurswand, beursstand of presentatiewand voor de eerste indruk en laat tijdgebonden acties zien in een digitale omgeving. Toon bijvoorbeeld een interactieve presentatie op een beeldscherm (narrow casting) of zet actief tablets in. Zo heb je het beste van twee werelden.
11. Kijk wat je hebt
Je kunt ook geld besparen door eens kritisch te kijken naar welke beursmaterialen er al zijn. Helemaal bij grote organisaties met meerdere vestigingen is de kans aanwezig dat het overzicht ontbreekt en je spullen dubbel koopt. Inventariseer in rustige tijden welke spullen waar liggen en combineer ze of sla ze centraal op.
12. Bloemen houden van mensen
Kwaliteit en aandacht zit hem in details. Met bloemen en planten oogt een beursstand persoonlijker en minder steriel. Bovendien vul je er gaten en hoeken subtiel mee op, ontrek je kabels en snoeren aan het zicht en is de investering relatief klein.
13. Ga shoppen bij de IKEA
Het succes van IKEA zit hem in betaalbare kwaliteit. Het is niet voor niets dat je regelmatig IKEA-kasten, meubels en stoelen in beursstands tegenkomt. Ontwerp je eigen beursstand en combineer het met een professioneel 3D ontwerp, en ze vullen elkaar uitstekend aan.
Voor verlichting is het Zweedse warenhuis ook interessant. Zo verkopen ze voordelige zakelijke verlichtingsoplossingen voor onder andere winkels. De lampen en spotjes doen het ook goed op een beurs.
14. Rij een stukje verder voor een hotel
Na een zware beursdag snak je naar een zacht bed. Is de beurs te ver weg om thuis te overnachten en ben je aangewezen op een hotel? Overweeg dan wat verder te reizen dan de plaats waar het evenement plaatsvindt. De prijzen liggen vaak beduidend lager.
15. Inventariseer wat je echt nodig hebt
Beursorganisatoren berekenen kosten voor extra faciliteiten als elektriciteit, telecom, meubilair of diensten als standschoonmaak op standopbouw. Inventariseer vooraf goed wat je nodig hebt en koop niet te groot in. Met name bij elektriciteit is dit verleidelijk en je betaalt dan voor stroom die nooit verbruikt.
Goede en goedkope beursstand kunnen best samengaan
Zoek je op internet naar goedkope beursstand ontwerpen, dan is het aanbod groot. Wees wel kritisch bij je zoektocht, want wat een koopje lijkt kan duur uitpakken. Met de
tips uit dit artikel bespaar je geld én beschik je over een professionele en klantgerichte beursstand.